jester foldal jesterclu főoldal

LÉTÜNKÉRT KÖZÖSÉG

  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  •  

Ne félts, nem lopnak meg!

2014-04-27 11:54:00

Ahogy haladok előre ezzel az egésszel, egyre furcsább dolgok történnek. Vannak „csapatok”, hasonló kezdeményezések, akik szívesen kapcsolódnak ebbe a fizikailag is megvalósított, jó elképzelésbe.  Sok megbeszélés folyik ez ügyben. 

Én, mint az már említettem, nem vagyok az erőszak híve, és óva intek mindenkit tőle, mert az erőszak erőszakot szül, még akkor is, ha úgy érezzük, a „pofon, amit adunk”, jogos részünkről. A „TEREMTÉS” nem tudja szétválasztani a jót és a rosszat, mert számára nem létezik. Számára csak az létezik, ami történik, és annak következményeként mi jön létre.

Ezért is nem kívánok energiát fektetni, semmilyen engem ért támadásba, és nem akarok, és nem is ítélek meg senkit abból, amit a múltban tett valamikor, valaki mással. Bármit is tett, nem érdekel, mert tudom, hogy okkal tette, mint ahogy én magam is okkal teszek mindent. Ezt én megértem.

Éppen ezért, nálam mindenki minden pillanatban „új lappal kezd”, és megítélésem csak egy fajta lehet részemről, ami nem más, mint a tökéletesség. Olyannak fogadni el mindenkit, amilyen, tudva, hogy okkal olyan. Legalábbis nagyon igyekszem. Ez egyben a „NEM MEGITÉLÉS” is.

Szóval, jön valaki, aki óva int valakitől, hogy vigyázzak vele, mert csaló, és megfog lopni!
Köszönöm, hogy figyelmeztettél, de engedd meg, hogy újra esélyt kapjon, megmutatni, hogy Ő más is tud lenni! A megértő, az odaadó, a változó…

A másik, hogy meglopni azt lehet, aki félti amilye van. Nos, én nem féltem, így meglopni sem lehet. Amúgy sem hoztam semmit magammal ebbe a világba, mikor világra jöttem, és nem is viszek, mikor elmegyek. Hogy is mondhatnám: EZ, az enyém, vagy AZ, az enyém?
Főleg ebben, amit a www.letunkert.hu oldalon kezdeményeztem. Már csak azért sem, mert kurvára nem magamnak csináltam, hanem mindenkinek, és alig várom, hogy valaki átvegye, és tovább vigye tisztességesen ezt az egészet. Nem azért, mert annyira rühellem csinálni, hanem mert nincs valami nagy agyam, és az egyszerű emberek közt is a legegyszerűbb vagyok. 

Ez persze nem zárja ki a józan gondolkodást, úgy, hogy ez ne tévesszen meg senkit! 
Ne tévesszen meg senkit az, hogy én inkább hallgatok – vagy legalábbis igyekszem – a szívemre, annak sugalmaira. És igyekszem – az amúgy dió nagyságra dagadt – agyamat a háttérbe szorítom. 

Kedves B.József, és csapata. Tiszta szívemből kívánom Nektek, hogy olyan emberek vezessék kis közösségeteket, kiktől engem óvni kívántatok!
Már csak azért is, mert Ők nem akarnak uralkodni senki felett, még csak nem is nevezik Magukat semmiféle királynak, kancellárnak, vagy éppen helytartónak.

Sem hatalomvágy, sem gazdagsági vágy nem hajtja ezeket az embereket, kiktől óvni kívánsz.
A lehető legszerényebb körülmények közt, a lehető legnagyobb odaadással és jóindulattal igyekeznek felépíteni egy szebb, nem pusztító jövőt, egy társadalmat, mely nem egymáson keresztül érvényesítik akaratukat, hanem azokkal együtt igyekeznek azt megvalósítani.

A múltban, alapítványi munkám során (www.efealapitvany.hu), nem igazán tapasztaltam ilyent. 
Ezért aztán nagy örömömre szolgál, hogy országszerte egyre több ilyen – valóban – jóindulatú társaságokat, és embereket ismerhetek meg, kik fantáziát látnak elképzeléseimbe, melyben nem szerepelnek, politikusok, királyok, uralkodók, kormányzó, vezérlő főfejedelem, világ ura, bankárok, vezérigazgatók…

Barátsággal: Erős Győző (a „bolond”)   :)))

2014-04-27