jester foldal jesterclu főoldal

LÉTÜNKÉRT KÖZÖSÉG

  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  •  

Pusztulásunk apróbb okai.

Vissza

Igyekeztem előrebocsájtani a bemutatkozásban, hogy nem vagyok agyon iskolázva, így aztán helyesírásom is kívánni valót hagyhat maga után. Azt is elmondtam, hogy engem ez egyáltalán nem érdekel, és igyekezzetek ezen túl látni!

Nincs két egyforma ember a világon. Az eltéréseket szívesen fogalmazzák meg sokan úgy, hogy „hozzám képest, korlátolt a másik”. Ez a megfogalmazás, és az ebből fakadó lenézés, valamint ez az elmélet szülte ostobaság is egyik oka az emberi faj pusztító, és önpusztító hajlamának. „Vesszen az értéktelenebb, a kevésbé életképes…!” 
Az emberi értékrendeket nagyon jól kifundálták egyesek. A mai oktatási rendszer nagyon jó arra, hogy kinevelje a nagymellényű és irányítást – képességek nélkül – végző személyeket, és a kisebbségi érzésekkel teli sokaságot

Persze ennek is célja van. Az „oszd meg, és uralkodj” elv igen jól működik, és már az oktatásban elindul, az osztályzások segítségével. 

Hogy miért álltam neki ennek a „szösszenetnek” a megírásának? Mert megint egetverő ostobasággal találkoztam, és gondoltam megosztom Veletek. 

Találtam egy „jó Magyar…” honlapot, ahol magyar termékeket kínálnak. A honlapon így vall Magáról a kezdeményező család: 

„Kisemberek és "kiscsalád" vagyunk mindösszesen 7 fővel, GYED-en lévő feleségemmel, egy diákkal, egy kisbabával és két nyugdíjassal, ennek megfelelően mindennapos kihívásokkal.” 

Ez eddig csodálatos, és megnyerő. 

„…webáruházunk. Sok webáruházzal szemben, nekünk van nevünk (nem csak az "X" csapat vagyunk), mi több, még véleményünk is van a világról, nem úgy, mint az igazi kereskedőknek…” 

Ebben sincs semmi rossz, kevesen élnek ego nélkül, de ennek ellenére csak az X. csapat. Hogy miért? Mert ugyan úgy „kurválkodnak” a pénzért, mint mindenki más. Kevesen „operálnak” az igazsággal, és ez, itt is mindjárt kiderül!

„Nem tekintjük magunkat vérbeli kereskedőnek a vérbeli kereskedők szánalmas jellemzőivel (mindenkinek mindent, bármi áron eladni), nem a profit az első…
Nem bármit árulunk, hanem csak adalékanyag mentes, valódi élelmiszereket. Sok esetben inkább a "mindenható" profitot hagyjuk veszni, minthogy elvtelenül éljünk…”

Ez tök jó, mert én sem tekintem magam annak! Mármint kereskedőnek. 
Az, hogy nem a profit az első, már egy kicsit kétlem. Hogy miért, az is kiderül mindjárt.
Közösségünk sem csak „szart” bíztosít tagjainak kivéve ha igénylik. Sőt, túlnyomó többségben nem azt, de ha valami az, azt megírjuk. És az árak is elég jók szerintem, főleg, hogy mi nem egy „szép család” ellátására törekszünk a „kis profitból”, hanem mindenkiére. Bátor vállalás, mi?

„Felfogás
Szerezzük vissza magyarországi saját piacunkat a külföldiektől és legyünk tudatosan táplálkozó, fogyasztó polgárok!
Vegyünk minél több magyar terméket, lehetőleg termeljünk és forgalmazzunk is minél többet. Csak így növelhetjük a magyarországi munkahelyek számát!...” 

Na, akkor most figyeljetek! Én is majdnem ugyan ezt vallom, csak annyi különbséggel, hogy nem kell vissza szerezni, mert itt van, megadatott, csak össze kell fogni, ahogy ezt a „szent család is akarja”. 

Amit nem értek az a következő:
Ha összefogásra hívja az embereket, és én írok Nekik e-mailt, hogy fogjunk össze e nemes célért, mi a faszért akad le a rossz helyesírásomon, amikor őszintén bevallottam, hogy nem vagyok agyon iskolázva? 
Hogy a bánatba nem tudja Magát túltenni az én „egyszerűségemen”, bunkó „paraszt" mivoltomon és a célt nézni, nem a személyemtől függővé tenni a célt? Nem, nem fogok megváltozni senki kedvéért, ugyanaz a bunkóparaszt" maradok. :)

Visszaidézem itt a megkeresésem, és a választ, hogy lássátok, miért nem megy az összefogás néhány – Magát igazán nagyra tartó – emberrel:

2015-05-24 09:27 időpontban Erős Győző ezt írta:

> Kedves B…, és Z…!

> A céljaitok nemesek.

> Én Erős Győző vagyok, a www.letunkert.hu [1] létrehozója, és beszélni 
> szeretnék Veletek telefonon!

> az én számom: 06 30/

> Barátsággal: Erős Győző

Jött a válasz:

Kedves Győző!

Itt tudunk értekezni és felhívom figyelmed, hogy helyesírási szarvashibák vannak a honlapodon. Kezdőlap: a  rátaláltál egyben van. 
Valahol pedig a hallj helyett "halj"-t (meghalj) írsz, ami eléggé kellemetlen.

Nem véletlenül nem írom meg, hogy kikről van szó! Nem áll szándékomba, hogy bárkit megítéljek, és más se tegye! Nem fogok odamenni semmilyen oldalukra és „odapiszkítani”, csak mert nem akarnak együttműködni, és bízom abban, hogy Ők sem teszik!

Ezek után, nem sok értelme maradt, bármit is „értekeznem”, látva a „besorolásomat”.
Hol van itt a megbocsájtás, azért, amilyen vagyok, hiszen a bemutatkozásban elnézést kértem azért, amiért nem is kellett volna. Azért, amilyen vagyok, és a kialakult képességeimért, vagy annak hiányáért. 
Valószínűleg tartom, hogy Ők viszont el sem jutottak a „bemutatkozásig", mint én Náluk, csupán az első „szembetűnő” hibákon fennakadtak. Hogy miért? Lehet, hogy nem is az volt az igazi ok, hanem az, hogy mit akarok én, Ők „szarták a spanyolviaszt”. 

Egyébként gondoltam, hogy valami hasonlót fognak írni, mikor ezt olvastam a bemutatkozó szövegükben: 

Kérem a hivatalos levelezés megszólításait alkalmazni. Az "Üdv!", "Üdvözlet!" megszólításokat kérem mellőzni, mert nem vagyunk rómaikak…”

Gondolom a „romaikak” = romák. Hát drága barátom, Ők is ugyan olyan emberek mint mi, és az irántuk való megvetés is az „oszd meg, és uralkodj” elv része! 
Amikor majd elhagyod földi porhüvelyed, nagyot fogsz lesni, erre mérget vehetsz! 

A fent leírtak csupán „ébresztő” akar lenni, és nem ítélet, vagy vádaskodás részemről!

Barátsággal: a „bolond”

2015. május 25.

Vissza