jester foldal jesterclu főoldal

LÉTÜNKÉRT KÖZÖSÉG

  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  •  

Melyik húspótlót válasszam?

Vissza

Melyik húspótló készítmény jó? (VIDEÓ)

 

Ahhoz, hogy eldöntsük, itt megint ismételni kell magamat.

A dolgok, nem jók vagy rosszak, csupán arról van szó: „Mi a cél? Mi szolgálja, és mi nem szolgálja azt.”

 

Ha az a célod, hogy ne egyél állati terméket, de az egészség megőrzése, és visszanyerése nem szerepel a céljaid között, akkor bármelyik összetételű húspótló megfelel a célnak, amiben nincs állati eredetű alapanyag.

 

Ha cél számodra az egészség visszanyerése, annak megőrzése, akkor már bizony ezt nem szolgálja olyan készítmény, mely testidegen, génmódosított, nem természetes alapanyagot tartalmaz.

 

Testidegen anyag, az mellyel szervezeted normális körülmények között nem találkozhatott volna. Denaturált élelmiszereknek is nevezhetjük ezeket.

Ilyenek például a:

- cukor (barna is!),

- fehérliszt,

- keményítő,

- búzasikér (búzafehérje, glutén) vagy egyéb, értékeitől megfosztott, átalakított alapanyagok, - adalékok,

- színezékek,

- ízfokozók,

- tartósítószerek,

- vegyszerek stb.

 

További figyelmet igényel a megfelelő összetétel is, ha az egészség a cél. Ugyanis megnehezíti az étel emésztését, és nem kívánt hatásokat gerjeszt szervezetünkben a nem megfelelő összetételű élelmiszer, ami nem szolgálja így már annyira az egészséget.

 

Itt már világossá válhat az ember számára, mi is az, amit keresni kell.

Itt ebben az esetben nem szolgálja a célt, ha olyan vegakolbászt, szalámit, vagy egyebet választunk, mely glutént, feérlisztet, vagy egyéb, az előzőekben felsorolt alapanyagot tartalmaz.

 

Ezek fényében nyugodt lelkiismerettel állíthatom, hogy ma az élelmiszerpiacon nagyon kevés olyan termék van, mely megfelel az említett kritériumoknak. Megfelelő alapanyag, megfelelő összetétel.

Ezért is készítek sajátot, és igyekszem ellátni vele embertársaimat a JESTER CLUB-on belül, ahol megjelölöm azokat az élelmiszereket, melyek fogyasztásra alkalmasak, egy felirattal: „Gyógyító táplálékok”.

 

Azok az emberek, akik már tudatosabban akarnak élni, és céljuk az egészség megtartása, annak visszanyerése, azok már általában környezet tudatosak is. Tudják, hogy a környezetük megóvása saját és unokáik életét, megélhetését is jelenti.

 

Ha már cél a környezet védelem is, akkor helyi terméket választunk, olyan csomagolásban, ami újrahasznosítható, vagy épen rövidebb idő alatt bomlik le a természetben.

 

A műbélbe töltött, vákuumcsomagolt  húspótlók, kolbászok, szalámik és egyéb, jól szolgálják a kényelmet, mert szeletelhető, könnyű , és könnyű kezelni. Viszont nem bomlanak el a természetben, erősen szennyezik azt.

A konzerves dobozba zárt termékek (hurka-, kolbász, egyéb ízesítésű krémek, pástétomok), már jobbak, mert lebomlanak a környezetben. Igaz, nem szelhetőek.

Az üvegbe zártak még megfelelőbbek, ha vissza akarjuk fogni a környezetszennyezést, mert újrahasznosítható a csomagolóanyag.

 

Érdekes, hogy milyen „kevés” kell a bolygó megmentéséhez.

 

Ha lehet, válaszd Te is az üveges kenceficéket szendvicseid elkészítéséhez!

Válaszd a JESTER termékeit, hiszen ezt a címkét bárki megkaphatja. Mi csak arról gondoskodunk, hogy a címkefelirat ne lehessen megtévesztő.

 

Mindez a JESTERCLUB Létünkért Közösségében!

Vissza