jester foldal jesterclu főoldal

LÉTÜNKÉRT KÖZÖSÉG

  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  •  

Levél 100-as Ellátóknak, 100-as Ellátókról

Drága Barátaim!

Remélem nem sértettem meg egyikkőtöket sem, ezzel a megszólítással, hiszen – szinte – mindegyikőtökkel elég hosszan beszéltem már telefonon. Kérlek Benneteket, kezeljétek a Hozzátok intézett leveleimet olyan személyesnek, mint ha csak Neveteken szólítottalak volna meg Benneteket, egyesével, külön-külön! Mindössze időt igyekszem megtakarítani azzal, hogy egybe küldöm el Nektek ezt a levelet, melyben bíztatni, és írni szeretnék a továbbiakról.

Először is mindegyikőtöknek köszönöm, hogy „vagytok”! Igyekeztem úgy összeszedni azt a gárdát, mely hajlandó embertársaival foglalkozni, hogy nem a pénzt nézte első sorban, hanem a lehetőséget, melyet ez a rendszer nyújt. (függetlenség, önellátás…) Lehetőséget kijutni a bankok, és egyéb: multik, politika… szorításából. Lehetőség egy észszerű ellátási rendszer kiépítésére, mely területileg és valós igényekhez igazítja a termelést és ellátást, jó minőségű – amennyire csak lehet – Magyar termékekkel. 

Igazi 100-as az, aki képes akár átadni ezt a feladatot másnak, ha úgy érzi Önmagánál jobbat talált, olyat, ki emberi adottságain kívül jobb tárgyi feltételekkel rendelkezik, vagy ilyen lehetőséget akár felkutatni. Nem is átadni, inkább összedolgozni, és osztozni mindazon, ami mint „jutalom” lecsapódik Nála (Náluk)!

Feltétlenül fontosnak tartom a következő lépéseket! 

Helyi kínálatok építése.
Legyen az termék, termény, szolgáltatás, vagy csak valakinek egy olyan dolga, amire már nincs szüksége. Ez az a sarkalatos pontja az egésznek, ami aztán meghatározza a jövőbeni taglétszámot! Csak arra figyelmeztetlek itt Benneteket, hogy ne foglalkozzatok olyanokkal, akik csak a haszonszerzés miatt jönnek – nem ismerték fel e kezdeményezés lényegét. Olyanokkal, akik nem adtak kedvezményt az addig legolcsóbbnak tartott áraikból, legyen az akár mennyi. Olyanokkal, akik termékeiket úgy akarják itt értékesíteni, hogy abból a lehető legmagasabb profitra tesznek szert, aztán Ők Maguk nem innen akarják elvinni azt, amire szükségük van, megtisztelve ezzel a másikat, aki szintén várja a Korona-kat. 

A termék felvitel egyszerű!
Aki 100-as pont van egy plusz menüpontja „TERMÉKEK”. A termékek, a cserére kínált dolgok leírását a beadónak kell leírni, a 100-as csak ellenőrzi, fedi e a valóságot a leírtak, és bemásolja a szöveget a megfelelő helyre, illetve megadja a kiszerelését, csomagolását. A mennyiség mindig „db”, erre figyeljetek oda, hiszen a számítógépen csak darabban tudnak rendelni! Figyeljétek meg a központi termékek felvitelét, mintának! Ha valami ömlesztve jön be, akkor kiszereléseket kell csinálni! Pl. ha van bab 10 kg, akkor csinálsz 250 g, 500 g, esetleg 1000g-os kiszerelést. Ehhez egyszer felviszed a terméket, aztán – ha a leírása is megvan – duplikálod, és átírod a mértékegységet és az árat! Nem ördöngösség, még én is megtudtam csinálni, pedig, ha én valamit megtudok csinálni, azt más kirázza a kisujjából! :)  

Ha egy felvitt termék/cseretárgy nincs egy adott pillanatban, nem kell kitörölni, egyszerűen „nem láthatóvá teszed” a megfelelő pontra klikkelve! Így, ha újból van, nem kell újra felvinned. 

Mindig az a Korona árat add meg, amennyiért azt beszerezni sikerült! A gép autómatikusan kezel onnan mindent, a 100-as jussát is. Pl., ha 1 dió 1 Ft. lenne, és beadnának 100 db-ot, abból 4-5 diót a 100-as kap. Persze, ha nincs rá szükséged, Korona-t kapsz. 

Hamarosan megjelenik a tagoknak is egy menüpont, ahol feltehetik nem használt dolgaikat, ami másoknak jól jöhet. Itt telefonszámukat megadva, egyeztethetnek, hol vehetik át a cserére felajánlott tárgyat, eszközt. Ez lehet a 100-as pont is, ha erre megkérik a 100-as pont vezetőjét, és van helye az elhelyezésre. Arra figyeljetek, hogy a csere tárgya mindig a Korona legyen, mert ha kikerülitek, megölhetitek a rendszert, ami ellát Benneteket!

Ugyan erre figyelmeztetek minden 100-as pontot is! Ne engedje senkinek, az úgynevezett felvásárlást, hogy aztán az másoknak tovább értékesítsen! Aki innen akar valamit, az legyen a rendszer tagja, legyen az bármilyen barát, vagy rokon! A rendszer és a központi irányítás nem tudja tagok nélkül eltartani önmagát, és nem is lehet fejleszteni a tagdíjak nélkül!

100-pontként igyekezz támogatói díjjal hozzájárulni a Közösséghez, hiszen innen kezdve közösen kell felépítenünk, tovább fejlesztenünk mindent! Légy türelmes, és ne várd a sült galambot a szádba!!! Ok? Segíts, amit csak tudsz!

Figyeljetek oda, hogy mit fogadtok be, és azt majd hova, milyen kategóriába soroljátok – mert erre is lehetőség lesz nemsokára! (bio, reform, háztáji, kisüzemi, nagyüzemi… Ezeket a kategóriákat – később – majd Ti Magatok hozhatjátok létre, mint „TERMÉK CSOPORT”.)

Nem vásároltok fel, és nem raktároztok.
A raktározás azok dolga, akik beajánlják termékeiket! Ez alól tehettek kivételt, ha van helyetek erre a célra, és erre törekedni is kell a későbbiekben, hiszen rájöttök majd később, mi az, amire napi szinten szükség van!

Azoknak kell képesek lenni helybe vinni a „cserére szánt” dolgaikat (termékek, termények…), akik beajánlják! Persze ez alól is lehet kivétel, hiszen, ha azt szeretnéd, hogy minél több Tag legyen, mindent meg kell tenned Társaidért, amit csak tudsz. Ha valaki megkér, mert nincs kocsija, hogy bevigye Hozzád a dolgait, segíts Neki! És ugyan erre bíztatok más tagokat is!

Nem véletlenül készítettem egy olyan „pót tagsági lapot”, melyben a Tagok írhatnak arról, mivel tudják segíteni a rendszert, mire van igényük hosszabb távon. Mindezt a jövőt, és a törődést fogja szolgálni. Ennek kitöltésére bíztatni kell az embereket, mert így tudjuk, kinél mit keressünk, ha valamire szükségünk van! És azt is fel tudjuk mérni, mit termeltessünk, szerezzünk be a jövőben, és mennyit. 

Nagyon fontos első lépésnek olyan helyi, vagy közeli péket találni, kinek terméke jó, és hajlandó kovászos kenyeret is készíteni, mely adalék mentes, akár teljes kiőrlésű is, vagy éppen teljes kiőrlésű tönköly (natúr temékek).

Ugyan ilyen fontos, a helyi hús, és tejtermék! Kis feldolgozókat keressetek!!! Olyanokat akik „kínlódnak” a multik, és hülye átgondolatlan, csak a multikat szolgáló szabályok miatt! Olyanokat kiknek családi vállalkozásuk során előállított termékeik jók voltak 30 éven keresztül, de aztán jöttek a szabályok, és bezáratták Őket! Ha Ők megvannak, a taglétszám is gyorsan nő, függően attól, megértették e, a lényegét ennek az egésznek a „beszállítók”, cserélni kívánók! A lényegét, hogy: olcsón adnak, olcsón kapnak! 

100-as pontként igyekezzetek valami központi helyet szerezni! Ez nem lesz gond, hiszen a gyűlő Ft/ Korona ez lehetővé teszi majd. Lesz olyan sok helyen, ahol üres üzlethelységet fog valamelyik tag felajánlani, mert nem tudja kiadni, és segíteni akar majd ennek a rendszernek. Uram bocsá a polgármester lesz képes ezzel támogatni a rendszert, hogy helyet biztosít a cserék lebonyolításárra, a tagok ellátására. 

És ha már itt tartok!
Nem csak városokba lesznek 100-as pontok, falvakban is. Sőt! Igyekezzenek falvak szociális szövetkezetei – akár polgármesteri hivatal hozta létre, vagy akár magánszemélyek – csatlakozni hozzánk, ezt a rendszert használni, hiszen amit megtermelnek, mi eljutatjuk oda, ahogy igény van rá, és viszünk helybe olyant, ami ott nincs! 

Egy két éve már megpróbáltam kooperálni polgármesterekkel. Isten tudja hány polgármesternél jártam falun, hogy elkeszdjem ezt az egészet. Mindegyik jó ötletnek tartotta, csak…! És most figyeljetek! Idézek néhányat, csak, hogy tudjátok, kik állnak a település élére sok esetben!

Jó, jó, de most nem érek rá, mert a cégemet kell megmentenem, a csőd szélén állok…” Ennek a polgármesternek ugyanis egy építőipari Kft.-je volt.

Igen ez fantasztikus, de most éppen benne vagyunk egy pályázat írásban, arra kell koncentrálnom. Majd felhívom, Erős úr…” Azóta is hív! 

Ezek BARMOK!  Ezekkel nem lehet mit kezdeni!...” Ettől a polgármesternőtől voltam legjobban ledöbbenve!!! Vajon tudták a választóik, hogy beszél Róluk az, akit élükre választottak, csak mert falu, és nincsenek agyoniskolázva? 

Van nekünk programunk…” Ez egy olyan polgármester volt, akinek – az mellett hogy buszt vezetett (kollegám, vagyis csak volt, mert már nem buszozom) – élelmiszerboltja van az adott faluban, ahol megválasztatta magát. Na jó, azért az is az igazsághoz tartozik, hogy utált mint a szart engem, na nem mint ha valaha is ártottam volna Neki. 

Persze nem azért írtam le ezeket, hogy elvegyem a kedvét bárkinek is! Ellenkezőleg! Azért, hogy rámutassak, hogyan közelítsék meg a dolgokat vidéken – lehetőleg! 

Van ám ellen példa is!!! Nem régen beszéltem Vele. A katymári polgármester, aki betanította az embereket termelésre, lekerítette az elhagyott földeket, művelteti az ott lakó munkanélküliekkel, tészta üzemet csinált, gépeket vett… Mindössze egy fontos kérdés maradt számára. Mit kezd mindezzel majd, hiszen több van, mint ami ott kell, és kellene más helyette.
Így aztán örült a találkozásnak, és a lehetőségnek, amit rendszerűnk tesz lehetővé. Menni is fog az együttműködés. Ott a 100-as pont, biztos, hogy az önkormányzat része lesz.  Példát vehetne Róla az összes település polgármestere! Vegyék észre, hogy ez a rendszer mit tesz lehetővé Számukra, a település számára! Bármijük van helyileg, ebben a rendszerben elkel! 

Köszönöm figyelmeteket, és hívjatok, ha kérdés van!

Üdv: a „bolond” :) 

Majd el felejtettem! 
Nem fogjátok elhinni, de tudjátok, kik a távolság tartók velem, és ezzel a kezdeményezéssel? Azok, akik hirdetik az igét, a bio reformot, meg önellátás… Amikor megkérdezem Őket, hogy akarnak e 100-as ellátók lenni – féltve saját rendszerüket – hezitálnak. Pedig nem kellene! Nem fogok én elvenni Tőletek semmit Drága Barátaim, csak teszek hozzá ezzel a rendszerrel!