jester foldal jesterclu főoldal

LÉTÜNKÉRT KÖZÖSÉG

  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  •  

Építő kritikák

Szia Győző!
Szia Szabi!

Van pár gondolatom, amit szeretnék Veled megosztani. Az építő-jobbító szándék vezérel, ezért kérlek, hogy eképp olvasd soraimat! Igyekszem tömören, röviden fogalmazni, hogy egyéb teendőidre is elég időd juthasson. Tudom, hogy se jó, se rossz véleményre nem vagy kíváncsi... Arra kérlek, hogy olvasd végig amit írtam, mert megírásakor a jó szándék vezérelt!)
Rendkívül aranyos vagy Kedves Szabolcs! 
Még szép hogy elolvasom, bármilyen nehezemre is esik az olvasás (diszlexia, díszgráfia miatt). Nagyon sok levél érkezik, és igyekszem mindegyiket korrektül elintézni, igaz már nem mindegyiket én intézem, hiszen segítenek a háttérben „írástudók” :) akik nálam sokkal okosabbak.

1.) LÉTÜNKÉRT.HU OLDAL: 
--> Több barátomnak, ismerősömnek, családtagomnak felhívtam a figyelmét az oldalra. 
Többségük NEHEZEN ÁtTEKINTHETŐnek találta főleg a jobb felső sarokban lévő részek miatt. Sokan kérdezték, hogy mit keres ott pl.: az "LCD kijelző javítás" az "elnök show" és ezért nem veszik eléggé komolyan az oldalt. (Én értem, hogy mit szeretnél elérni, de ez A MÓDJA RIASZTÓlag hat jó néhány emberre. Tényeket közlök, nem kritizálom, -mivel magam is egyet tudok vele érteni- csak jó pár embert elriaszt ez a dolog.) Ahogy hallom ezt mások is jelezhették "Önellátó hálózatunk - 100-as pontok" videóban a 25. perctől elhangzottakból is...
Teljesen igazad van! Sokat dolgoznak azon, hogy a honlap áttekinthetőbb legyen. Ha hiszed ha nem, az „ELNÖKSHOW” (Keressük Országunk Miniszterelnökét), ugyan olyan nem mindennapi lehetőség, mint a „LÉTÜNKÉRT”  oldal. Az ismert választási rendszeren által – amiről én magam is azt állítom, hogy ebből a rendszerből csak a TŐKE kerülhet ki győztesen – próbál megszólaltatni olyanokat, akik nem kerülhetnek a nyilvánosság elé.
Vagy hangoztatott eszméjük, vagy anyagi okok miatt. 
Itt fel is hívom a figyelmet, hogy valaminek az értékét ne abból ítélje meg senki, hogy milyen tálcán kínálták fel! Főleg ne belőlem! Az érzés, mely először jön meg, egy megnyilvánulás megismerésével – hangsúlyozom ÉRZÉS! SZÍV! (ezek csak, és kizárólag szeretet alapú döntésre képesek!) – az lesz a JÓ! Amit mondasz, hogy „visszatetsző”, már az agy szüleménye (elvárások, etika, illem, erkölcs, vallás, oktatás... Ezek szüleménye.)

Az „LCD” azért maradt fent, mert a statisztika szerint látogatókat hozott az oldalra, főleg amíg üzemelt is. :)

Ezek ellenére, és a cél érdekében leveszem a jobb felső sarkot, át teszem a „PARTNEREINK” rovatba, és egy felirat kerül oda a helyére, mely – bár semmi közöm egyik valláshoz sem, de mégis csak Hozzá imádkoztam életemért anno – a bibliából való, és igen biztató tényre hívja fel a figyelmet. . (Vaze!!! Még sem az lesz! :) A webszerkesztőm a térképet javasolta a jelenlegi ellátó pontokkal, amit frissítünk néha, és ha ráklikkel valaki az ellátó pontok listájához jut. Meg vagyok ˝erőszakolva˝ :)

Még azért is megmutatom, én mit szerettem volna, bíztatásként! Íme:

Ezt azért tettem volna ki, hogy senki ne tartsa Magát kevesebbnek a másik embernél! Ne dőljenek be, hogy Ők azok, akinek más, vagy éppen egy társadalom tartja, mert ha elhiszi, azzá válik!

2.) MEGRENDELÉS:
--> Meg tudnátok oldani, hogy ne kelljen minden egyes rendelés leadásánál megnyitni az adott termék adatlapját? Úgy értem, hogy lehetne egy üres négyzet a Korona-s / listaáras rész mellett jobb oldalt ahová az ember beírhatná, hogy neki XY db-ra van szüksége. Így sokkal gyorsabb lenne a rendelés leadása, mert nem kell mindig mindenbe bele meg kilépni.
pl.: Barna rizses tönkölyhurka /GG 003 200 g/csomag részletek »/    385 Korona / Lista ár: 550 Korona -->   XY db
Igen, ezt már én is jeleztem, és megkérem még egyszer – az általam zseniálisnak tartott honlaposomat –, hogy tegyen eleget ennek az igénynek!  

3.) KERESSÜK: 
"Keressük azokat az éttermeket és ételkiszállítókat, akik szeretnék bővíteni kínálatukat bio-reform készítményekkel! Ugyanígy keresünk munkatársakat is, akik felkeresnék környékükön az éttermeket!"
--> A tagtoborzáshoz használtok videókat. Miért nem készítetek egy legalább közép kategóriás étteremben ismertető videót, ami "csak" a vendéglátósoknak szól? Így több legyet üttök egy csapásra! Manapság mindenki a neten van, az óvodástól elkezdve a szórakozóhelyekig. Szóval Sokkal egyszerűbb lenne ha lenne legalább 2 db videó egy 5 perces nagyon rövid (egyfajta ízelítő :D még a neve is jó. :P ), tömör, lényegre törő és egy bővebb 40-60 perces. 
Teszem fel emberünk telefonon, neten, személyesen megkeresi a kiszemelt éttermet és / vagy elküldi mail-ben az 5 perces videót. Így a lámpalázasabb, vagy kevésbé beszédesebb fajta ember is meg tudja oldani a feladatot, amit táblagépével vagy laptopjával egy előre egyeztetett időpontban megmutat a tulajdonosnak / üzletvezetőnek. Ilyenkor illik némi kóstolót is vinni!
(Amikor konyhán vagy épp a platzon, a vendégek között dolgoztam sokszor jöttek üzletkötők. Találkoztam már sokféle emberrel, előadással. Ebbéli tapasztalatom, hogy aki komolyan gondolta a dolgot, az tömören, röviden a lényeget mondta és hozott kóstolót is. Személyes tapasztalatom, hogy a vendéglátósok egy más "világban" élnek. Időnként összejárnak, olyan dolgokról tudnak, amiről sokaknak fogalmuk sincs.)
Egy ilyen filmet már le is forgattunk (videó link helye), de lehet, hogy lehetne jobbat is. Sőt! Biztos. Tervbe is van, csak még időnk nem volt rá, annyi meló szakadt ránk. Nem beszélve arról, hogy a kamera összetört, mert leesett. De régi is volt, ép most gyűjtünk rá a www.emberiseg.hu oldalon. Ha már itt tartunk. SEGÍTSEN EBBEN, AKI TUD!
Le fogjuk forgatni ezeket újból, a rövid változattal együtt. Azt akartam írni, hogy megígérem, de nem szoktam ígérni, mert az elvárást szül. Maradjunk annyiban: EZEN IS RAJTA LESZEK! :)

"Keressük az igényeket, hogy be tudjuk hozni a rendszerbe"
--> Termékigény (Ezek közül remek volna ha le tudnátok gyártatni, vagy be tudnátok hozni saját márkás termékeket.): 
-Kendermag Fehérje (Vega testépítéshez, pl.: http://www.naturudvar.hu/feherjepor.html ) 
-http://emtech.hu/ termékei
-http://www.vivanatura.hu/hu termékei
-http://biogomba.hu/gomba-rendeles-online/pecsetviaszgomba-ganoderna-lucidum
-fogporok, bió fogkrémek

Intézem is, bár már van olyan ezek közül, akinek írtam – hiszen mint, mondtam, sokan írnak, és volt már ilyen jellegű igény, hogy szerezzek a rendszerbe dolgokat – , de még nem válaszolt. Lehet, hogy én vagyok balfék, és rosszul szólítom meg Őket! Igazán írhatnának azok, akik az ajánlást teszik! Lehet, hogy jobb lenne, nem?! Csak szólnának, hogy van egy rendszer, melyben szívesen látnák az Ő termékeit is. 
Én ezt írtam:  

Üdv!

A nevem Erős Győző a www.letunkert.hu egyik létrehozója, és javasolták, hogy keressem meg Önöket is együttműködés (összekapcsolódás, vagy ahogy én hívom "sejtek összekapcsolása") miatt. Ez az email ezt igyekszik most kiszolgálni!

Szívesen venném, ha együtt működhetnénk! Én a magam részéről senkivel nem vívok háborút, nem csatázom, nem szállok ringbe... senkiért, és semmiért. Csupán egy alternatívát ajánlok a meglévők mellé, melyről azt merem állítani, hogy minden nemes kezdeményezést csak erősít!

Várom Önöket!
Üdvözlettel: Erős Győző 30/905 7676

 "Keressük azokat a csoportokat, ahol igény lenne kóstoltatással egybekötött előadásra"
--> A héten megérkezik a rendelésem, végigkóstolom a termékeket. Ha jó lesz a tapasztalatom, akkor rendszeresen legalább két hetente kb. ugyanilyen értékben le fogom adni a rendelésem + azokét akiket apránként rá tudok ébreszteni a rendszer működésének a lényegére. Utánna nekiállok egy-két komolyabb előadás megszervezésének is.
Mielőtt kóstolsz, ne feledd! A fűszer, az elkészítés módja… adja az ízt, és sok esetben ez Rajtad áll! :) 

4.) Telefonon keresztül már beszéltünk róla... Korábban is már kértem, hogy a jogi részekről küldj át ha időd engedi egy tájékoztatót, mert nem szeretnék zsákutcába befutni pl.: adózási szempontokból.
Mi tagadás, egy beadási határidőt lekéstünk, már ami a szociális szövetkezetet illeti – lehet, hogy nem kellett volna előre fizetnem :)
Ez nem gond, mert addig az É.F.E. alapítvány az, aki csinálja a közös beszerzést. A szociális szövetkezet tagjai egymás közt cserélhetnek (árut-árura, vagy éppen szolgáltatásra). A 100-as pontosok, csak szétosztják a közös beszerzésből, és cseréből származó dolgokat. A „szívességbank, vagy "Korona bank" – nevezze ki, hogyan akarja – csak lehetővé teszi, hogy figyelemmel lehessen kísérni „ki, kinek tett szívességet”. A pénz, amit Korona-ként töltődik fel a rendszerünkbe, csak „megőrzésre” van nálam, addig, míg valaki nem teljesíti a ráeső részt. Én gondoskodom arról, hogy oda kerüljön, ahova szánják, pl közös beszerzés, felvásárlás, termeltetés, gyártatás, finanszírozás, szétosztás…
Természetesen a cégek, akik kiszolgálnak bennünket számláznak, mindig a megfelelő helyre. Legyen az a Létünkért Szociális Szövetkezet, vagy az Életért, a Földért, az Egészségért alapítvány. 
A helyileg történő cserekereskedelemhez – Tagok közt, persze – valójában „már nem sok közünk van”. (NEM VÉLETLENÜL VAN IDÉZŐJELBEN!) Mint elmondtam: Nem arra törekszem, hogy én szolgáljak ki mindenkit! Arra, hogy az emberek egymásra találjanak ebben a rendszerben. Hogy a szolgáltatások, a termelés, a gyártás… a lehető legszűkebb – terület – körben legyen lebonyolítva, a lehető legjobb módon. Ember és környezetbarát termékekkel. És – mivel én sem vagyok vágytalan – arra vágyom, hogy megértsék az emberek, hogy ebben a rendszerbe MINDENKI Önmaga lehet! Legyen itt munkája a hobbija. 

5.) Gondolom Őket is ismeritek, de ha nem, akkor: http://www.vntv.hu/index.php#&panel1-1
Igen, már írtam Nekik! :)

Megértésedet, segítségedet előre is köszönöm.
Továbbá KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!
Neked is!

Üdv.:
 Szabolcs
Üdv: Győző