• Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  •  

Bevezető

Az itt olvasható blogbejegyzések tükrözik a Közösség életében végbement változásokat is.

Én írhatok ide, amit csak akarok. Ez tök jó! Tudjátok, elég antiszociális vagyok, nem tudok viselkedni, hiába van mögöttem 47 év. Márpedig ennek a weboldalnak, igen is rövidnek, érthetőnek, áttekinthetőnek, tisztelet tudónak (nehogy máshova menjenek az emberek)… kell lennie, én meg túl sokat „rizsázok” – állítólag – azt is olyan közvetlenséggel, ami egyeseket sérthet – mondták ezt nekem többen is, nálam okosabbak. 

De tudjátok, én nem akarok Nektek hazudni. Nem akarom, hogy azt higgyétek, amit itt találtok ezen a honlapon, az mind „szép és jó”. Én szeretném, ha néha elmondhatnám az „árnyékos” oldalakat is, hogy ne érezzétek: „Be lettetek csapva.” Nekem ez fontos. Szeretnék írni a nehézségekről, a valódi háttérről, és ami fontos, kérdéseitekre a legőszintébben válaszolni, félelmek és gátlások nélkül.

Tudjátok, én ezt azért tudom megtenni, mert én már nem ragaszkodok semmihez az életben. Amit teszek itt, azt nem azért teszem, mert tennem kell, vagy mert Ti fogtok engem gazdaggá tenni. Nincs semmitek, ami nekem ne lenne meg, és elvenni semmit nem tudnátok tőlem, mert nincs semmi, amit ne adnék oda önszántamból, feltéve, ha látom, hogy máshol jobb helye lenne annak, amit akarnak tőlem, mást boldogabbá tenne, mint engem.  

Amit itt látsz, amiben - majdnem - egy teljes élet munkája van, nem önzetlenség részemről. Én vagyok a legönzőbb ember a világon szerintem. Ugyanis boldogságom, ebben a létformámban akkor lesz optimális, ha körülöttem, mindenki boldog. Ahogy az erőszak megszüli az erőszakot, úgy válik mások öröme az én örömömmé. Persze ezt nem kell elhinned, mint ahogy sokan nem is hiszik. És ugyan ilyen sokan boldogtalanok ma, ebben a világban.

Végül annyit had mondjak el, csak, hogy ne gyere azzal, nem tudtad:
Az átlaghoz képest igen csak alul iskolázott vagyok, szerény agyi képességekkel. Nincs mögöttem se cím (Dr. Prof….), se egyéb, ami megnyugtathatna Téged, hogy ha ide jössz, „jó helyen vagy”. Amit itt találsz nem attól fog működni, hogy én ki vagyok! Attól, Te mit hiszel, ki lehetsz ebben a redszerben, és ezekhez képest!!!

Erős Győző