Élelmiszer adalékok

A düsseldorfi egyetem gyermekrákkutató klinikájának közlése

1. Ártalmatlan adalékok

E 100, 101, 103, 105, 111, 121, 126, 130, 132, 140, 152, 160, 161, 162, 163, 170, 174, 175, 180, 181, 200, 201, 203, 237, 238, 260, 261, 262, 263, 270, 280, 281, 300, 301, 303, 305, 306, 307, 308, 309, 322, 325, 326, 327, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 382, 400, 401, 402, 403, 404, 405, 406, 408, 410, 411, 413, 414, 420, 421, 422, 440, 471, 472, 473, 474, 475, 480

2. Gyanus adalékok

E 125, 141, 150, 153, 171, 172, 173, 240, 241, 477

3. Veszélyes adalékok

E 102, 104, 110, 120, 122, 123, 124, 131, 142, 151, 210, 211, 212, 213, 236,

320, 321,

4. Egészségkárosítok

-Bélpanaszok : E 220, 221, 222, 223, 224

-Emésztési zavarok : E 338, 339, 340, 341, 407, 450, 461, 463, 465,

-Bőrbetegségek : E 230, 231, 232, 233

- A B12 vitamin károsítása : E 200

- A koleszterin károsítása : E 320, 321

- Idegérzékenység : E 311, 312

- Szájpenész, szájgyulladás : E 330, a legveszélyesebb ( rákkeltő )

5. Rákkeltő adalékok

E 131, 142, 210, 211, 213, 214, 215, 216, 217, 239

VIGYÁZAT!!! Az E 123 fokozottan rákkeltő !!! /Az Egyesült Államokban és a volt Szovjetunióban már betiltották ! /