Üdvözöllek Benneteket ezen az oldalon!

 

Ezt az oldalt elsősorban olyan embereknek állítottam össze, akik közétkeztetéssel, vendéglátással foglalkoznak elsősorban. Nem véletlenül keresem őket, Önöket! Közel 10 éves alapítványi munkám során, az „első sorokat” foglalom el a bio-, reform élelmiszerek, a betegség táplálkozás kapcsolatával foglalkozó emberek közt. 10 évvel ezelőtt kimondottan bolondnak néztek, ma már sokat változott a helyzet. Előadásokra, bemutatókra, kóstolókra hívnak a legkülönbözőbb fórumokra, melynek szívesen teszek eleget.

 

Eljött a pillanat, amikor úgy érzem, itt az ideje, hogy a vendéglátó egységek, közétkeztetéssel foglalkozók, intézmények is felfigyeljenek az egyre nagyobb ütemben fejlődő, reformtáplálkozásra, a betegségmegelőzés ilyetén formán való elősegítésére! Ma bátran kijelenthetem, hogy szinte négyszereződik az igény a bio-, reform ételekre. Ennek több nyomós oka van. Egyre több ember áll át a vegetáriánus életmódra, egészségének megőrzése, vagy épen visszanyerése érdekében. Egyre több a beteg ember, kik igen kemény diétákra vannak fogva, mivel az orvostudomány is kezd ez irányba „nyitni”, egyre több orvos kanyarodik vissza Hippocrates mondásához, mely így szól:

„Táplálékaitokban keressétek gyógyulásotokat!”

 

Sem a vegetáriánusoknak, sem a diétára ítélt embereknek, sem azoknak, akik önszántukból, még a betegség, a tragédia előtt átállnának a reformtáplálkozásra, nem adatott meg ez idáig, hogy vendéglátó egységekben, és egyéb helyeken számukra megfelelő étket találjanak. Legalábbis eddig a pillanatig!

 

A kaposvári É.F.E. Alapítvány elindította a vendéglátó egységek ellátását, a ma még kuriózumnak számító, de egyre több helyen felbukkanó ételkülönlegességekkel. Ilyenek: gabonahús, növényi fasírozott, vegetáriánus gulyás, bolognese, reform tészták, ma még különlegesnek számító köretek, mint bio- búza, köles, hajdina…

 

Amennyiben úgy érzi az olvasó, hogy érdekelt, hogy elfogadja az alapítvány ajánlatát, segíti az alapítvány munkáját – túl az üzleten – , vegye fel velünk a kapcsolatot, és az ország bármely pontján ellátjuk ajánlattal, tanáccsal, termékkel, alapanyaggal…

Csak annyit kérek, hogy az alapítvány emblémája, és tanácsai a fogyasztáshoz, szerepelhessenek az étlapon. Ezt azért kérem, mert idővel, egyfajta garancia lesz majd a jó minőségre, és a folyamatos ellátásra egyaránt.

 

Egy indulásnak szánt étlapajánlat!

 

¯

Étlap