Vissza a fő oldalra! 

reform


 

Valaki megkeresett engem Budapestről egy újságtól, miután böngészgette a honlapomat (www.efealapitvany.hu), hogy írnék-e a „Reformról”, mert leközölnék szívesen, ha hosszabb, akkor több részletben.

 

Megírtam.

A válasz a következő volt, a közvetítőn keresztül: Bár igaz, minden, amit leírtam, de mégsem lehet, csak az egyik részét adják le két részletben („Tudta-e Ön?”).”

 

Nos, erről ennyit!

 

Az első részben, némi elmarasztalást véltek felfedezni a jelenlegi ország vezetéssel szemben – pedig ez távol áll tőlem, mert nekem a világ úgy tökéletes, ahogy éppen van –, s mivel az újság vezetése a jelenlegi ország vezetéssel szimpatizál, vagy lehet, hogy már nem is szimpatizál, nem merte bevállalni a főszerkesztő, félő, hogy „megüti a bokáját”.

 

Gondoltam, ha már az újság nem merte leközölni (csak egy másik lap), bár igaznak találta, leközlöm én, itt.

 

Reform

 

Mi is az a reform?

Változtatás? Eltérés a megszokottól? Változtatni valamin, de lehetőleg úgy, hogy jobb legyen, mint előtte?

 

Ma valahogy divatba jött a „reform”. Reform, az egészségügyben, a politikában, reform a táplálkozásban… Próbálkozunk.

 

Azért írtam, hogy próbálkozunk, mert az ember igazán fura tud lenni.

Az ember reformot akar, mert elege lett az addigiakból, ugyan akkor sokan ragaszkodnak a megszokotthoz.

Valahogy úgy vagyunk a „reformmal”, hogy szorgalmazzuk a változást, de csak akkor, ha nem jár változtatással.

 

Én, kis bolond agyammal úgy látom, hogy nem igazán vagyunk a helyzet magaslatán ezzel a mindet megoldani képes reformmal.

Nézzünk egy példát!

Vezető politikusunk a megszorítást tartja „jónak”. Végül is a megszorítás is reform, mert változás áll be, és sokaknak annyi sem lesz, mint előtte volt.

 

Miről is van szó?

Nézzük meg a dolgokat, kicsit tágabb látókörrel!

 

Maga a Föld, mint bolygó, javakban igen gazdag.

Amennyiben mi kis országunkat nézzük, elmondhatjuk, hogy „gazdagok” vagyunk. Gondolok itt ékhajlati viszonyokkal, természeti adottságokra…

Olyan ez az ország Európában, mint egy sokat érő belvárosi ingatlan egy nagyvárosban. Nem csoda, hogy sokan fenik rá a fogukat.

 

Nos, politika, ide, vagy oda, Ti tényleg elhiszitek, hogy itt (országunkban, de akár a Földön is.) nélkülözni kellene akár kinek is?

Valóban elhiszitek, hogy egyeseknek éhezni kell, vagy fedél nélkül kell élnie…, miközben gabonák tonnaszámra rohadnak magtárakban, termények maradnak betakarítatlanul, földek hevernek parlagon…?

 

Nekem mindegy, ha Nektek jó, nekem is.

Ha egy „okos” (politika) ezt eltudja hitetni, hogy így kell lennie, legyen így.

 

Kétség kívül meg van a megszorítások haszna, de nem szükséges.

 

Egy „tanmese”:

Egy asszony felkeresi a bölcsembert, hogy segítsen baján.

Elpanaszolja, hogy két gyermekével, férjével, anyósával, él együtt egy szobás házikóban, ami kicsi is.

Állandó zsivaj, nem lehet pihenni, hiába takarít, mindig rumli van…

A bölcs végig hallgatja türelmesen, majd megkérdezi:

Megteszed, amit mondok?

Meg én, mondja az asszony, csak legyen már ennek vége.

Milyen állataitok vannak? – kérdi a bölcs.

Van egy tehenünk, egy kecskénk, tíz tyúk, s egy kakas. – válaszolja az asszony.

Akkor most menj haza, s vidd be az állatokat is a szobába, hogy ott éljenek veletek, s gyere vissza két hét múlva.

Az asszony majd rosszul lett, mikor ezt meghallotta, de nem volt mit tenni, mivel megígérte, hát úgy tett, ahogy a bölcs mondta.

Két hét elteltével megjelent az asszony. Alig volt benne élet. Büdös volt, remegett az idegességtől…

A bölcs ránézett, majd így szolt: Most menj, vidd ki az állatokat!

Az asszony egy hét múlva visszajött, örömmel teli arccal, tisztán… és vidáman újságolta. Olyan jó az a csend, az a tisztaság, és olyan a nagyhely…

 

Ugye értitek?

 

Azért némi kétely van bennem, hogy az ki ilyen terheket ró az amúgy is sanyargatott Magyar Népre – anélkül, hogy ő maga cipelné – bölcsességtől vezérelt lenne.

 

Bölcs, vagy nem bölcs, ez a „reform”, kétség kívül eredményes, mert a legmélyebb pontról, már csak felfelé lehet haladni, és senki nem kétli, hogy a mélypontból felfelé jutni felüdülés.

 

Természetesen, lehet majd tapsolni is, hogy „na ugye, ez volt a megoldás”. 

 

De nézzünk egy másik fajta „reformot” a „Bolond” reformját.

 

Keressük meg, mi az, amit legérdemesebb megreformálni, egy jobb élet reményében! Ugyebár minden, amit létrehoztunk, nem volt előtte egyéb, mint gondolat.

Legyen az életelv, törvény, egy tárgy…

 

Ebből adódig, ha azt akarjuk, hogy más legyen az élet, más kell lennie a gondolatoknak is.

Ha jobb életet akarunk, jobb gondolatokra van szükség.

 

Na!! Ezeket kell „megreformálni”!!!

 

Hogyan is tehetnénk ezt meg?

A gondolatot érzés előzi meg.

Érzelmek alapján gondolkodunk. Pl. Feltalálták a motorkerékpárt, de még nem találták fel a védősisakot. Valaki taknyol egyet motorral, beüti a fejét, mire megszületik a bukósisak.

 

Mi szülte a bukósisakot?

Nem más, mint a félelem.

Féltek, hogy megint előfordul, ezért aztán sisakra van szükség.

Így hát lett sisak.

 

A félelem, mely a gondolatot generálta, érzés.

 

Gondolom eddig érthető.

Tehát: van érzés, mely megszüli a gondolatot, aztán van szó, mely megelőzi a tettet, és van cselekedet, mely koronát tesz a „teremtésre”.

Logikus nem?

 

Az, hogy hogyan is érezzük magunkat, az viszont egészségi állapotunktól függ. Egészségi állapotunkat híven tükrözi gondolatunk, és cselekedeteink.

 

Nem nevezném egészséges tudatnak, azt, amikor valaki elhiteti, hogy egy ilyen gazdag helyen, bárkinek is nélkülözni kell.

De azt sem nevezném egészséges tudatúnak, és senki ne vegye zokon, mert nem sértegetek senkit, aki ezt el is hiszi. Márpedig sokan elhiszik, hiszen „tapsolnak” az ilyen ötleteknek.

 

Mivel a hit építi fel a valóságot, mert ugyebár a hit nem más, mint gondolat (Mit hiszel? Mit gondolsz? Számodra az a valóság), ez mostani valóságunk.

Tehát a megoldás, az egészségben van!

Az egészség viszont táplálékainkban rejlik, ezt nagyon jól tudja a tudomány.

 

Most ott tartunk, hogy a táplálkozást kell megreformálni, általa az egészséget visszanyerni, és más érzelmi állapotok, más gondolatokat fognak szülni ugyan arról a dologról.

 

Az ember képes lesz felismerni a „hernyóban a pillangót”… és bár a hernyótól undorodik, a pillangó viszont gyönyörködteti, így aztán megtanulja, mindkettőt szeretni, mivel rájön „egymásból erednek”.

 

Elsősorban gyermekeink táplálkozását kell megreformálni.

 

Törekszünk is erre, mert egyre többet hallani erről.

Lehetne ezt hatékonyabban is tenni, nem várva pénzre, sem az Állam Bácsira.

És persze nem kell megijedni, mikor kiderül, hogy a tej, koránt sem olyan egészséges, mint amilyennek kikiáltják, vagy nem kell kétségbe esni, mert kiderült, hogy a hús nem életfeltétel az ember számára, ugyan akkor e kettő, civilizációs betegségek kialakulásának főszereplői.

        

Mára a „Bolond” országszerte tart előadásokat az „életről”, egyetemen, iskolákban, cégeknek, városokban, falvakban… Hallgatják az emberek úgy, hogy közben kétely sincs bennük, hogy igazat beszél e vagy nem.

 

Üdv: a „Bolond”

 

 

Tudta-e Ön, hogy…

 

…Szenvedéseink, betegségeink, legfőbb oka, a tudatlanság, mely visszatartott információkból származik?

 

és, hogy ezeknek az információknak a visszatartása teszi lehetővé a temérdek mennyiségű gyógyszerek eladását…

 

és hogy az egészség könnyen visszanyerhető, és fenntartható természetes úton a helyes táplálkozással…

 

Tudta-e, hogy a mai napig 100-120 gramm fehérjét propagálnak a médiákon keresztül annak ellenére, hogy tudják (WHO), napi fehérjeszükséglet egy felnőtt embernek mindössze 40 gramm, de ezen is már 10 gramm biztonsági tartalék van…

 

és tudta-e, hogy a civilizációs betegségek (rák, asztma, reuma, bél-gyomor-, szívbántalmak…) jóval több, mint 90%-át állati termékeknek köszönhetjük?

 

És tudta-e, hogy a fehérjetöbblet bevitelt csak hús- és tejtermékekkel tudjuk megvalósítani?

 

és, hogy valójában nem igaz, hogy az állati termékek fogyasztása életfeltétel az ember számára, hiszen törzseket találtak, kik a higiénia hiánya mellett, napi 25-35gramm növényi fehérje fogyasztásával, kitűnő állapotú egészségnek örvendenek és hogy semmilyen civilizációs betegség nem található náluk, és hogy az átlag életkoruk 90-100 közt van, és akár tíz gyereket is szülnek, és nevelnek fel?

 

És tudta-e, hogy: „a cukor egy teljesen halott anyag. Mesterségesen előállított, finomított kivonat. Csak kalorikus értéke van.

A szervezetbe jutva elrabolja a már birtokolt tápanyagokat.

Akik cukrot fogyasztanak, alkoholisták, anélkül, hogy tudnának róla."

Dr. Shelton

 

Tudta-e, hogy: A konyhasó, az egyike a legmérgezőbb drogoknak. A konyhasó olyan erős méreg, hogy egy pohár erős konyhasóoldat alkalmas lehet egy emberi élet kioltására. A konyhasó szervetlen anyag, ezért enzimeket egyáltalán nem tartalmaz. Ahogy az ember vagy állat nem tud táplálkozni kőporral vagy vasreszelékkel, úgy szervezetünk sincs berendezkedve a konyhasó következmények nélküli fogyasztására. Ezt a tényt igazolja az is, hogy ha csak teheti kiválik szervezetünkből. (verejték, vizelet). Annyi só, amennyire az embernek szüksége van, bőségesen rendelkezésre áll a növényekben. A konyhasó fogyasztása szomjúságot okoz. Ez azért lehet, mert a só testidegen anyag és a szervezet méregteleníteni akar, vízzel akarja távoztatni. Minél több sót fogyaszt valaki, annál gyakrabban kínozza a szomjúság és éhségérzet. Az a sómennyiség melyet a szervezet nem tud kiválasztani megülepszik a szervezetben. Ez aztán sok bajnak lehet az eredője, de elsősorban az artériákat meszesíti el. A konyhasó - túlzott fogyasztás esetén - megsemmisíti a vitaminokat és az enzimeket is ezért rákkeltő. A konyhasó éppen olyan idegen testünk számára, mint a vegyi gyógyszerek.

Az ókori egyiptomiak a sót balzsamozásra használták. Vegyük észre a burkolt figyelmeztetést!

 

És azt tudta-e, hogy: A tej, és tejtermékek értékességéről a kutatók valójában milyen véleményen vannak?

 

"Vannak bizonyos tradíciók, amelyek oly mélyen beivódtak a társadalom tudatába, hogy felülvizsgálatuk közel azonos a szentségtöréssel. Ezeknek a szent és sérthetetlen dolgoknak egyike a tej, melyet olyan féltő gonddal óvnak, hogy vele szemben bármilyen állítást kétkedve fogadnak."

dr. A. M. Thrash

 

"Tegyük a tejet a kockázatos táplálékok listájára." dr. F. Oski

"Potenciálisan toxikus anyagokat tenni a tejbe - mint amilyen a D-vitamin -, nem okos dolog." dr. C. L. Thrash

 

"Az emberekbe éveken át sulykolták, hogy a tej egy csodálatos, egészséges és csontépítő táplálék. Sok híres sportoló szupersztárt fizetett meg a tejipar, hogy a nagyközönségnek ezt az üzenetet közvetítse. Bár számos elismert tudós a tejet nem tartja egészségesnek, mégis mélyen belénk ivódott a mondás, miszerint a tej élet, erő, egészség."

Dr. A. Gaby

 

"Puszta babona a tej értékéről vallott nézet, de annyira meggyökeresedett, hogy szinte lehetetlen megingatni." Gandhi

 

"A természet az állati tejet a szopós állat táplálkozására szánta, egyetlen emlős sem él tejjel elválasztás után." Dr. Oláh A

 

"Sok embert úsztatott a tej a koporsóba." Dr. Williams

 

"A tej az általános oka a székrekedésnek vagy a változó székrekedés-hasmenésnek. Ahhoz, hogy megszabaduljunk a székrekedéstől, az étrendből a tejet ki kell vonni, és gyümölcsöket, főzelékeket, magvakat kell adni." Dr. A. M. Thrash

 

"Az orvosoknak és a táplálkozástudósoknak oda kellene figyelniük arra, miközben boldog-boldogtalannak ajánlják a tejet és a tejtermékeket, hogy az emberek 15-20%-a tejallergiás és a 70-80%-a laktózintoleranciás." Dr. A. Gaby

 

"A tej és a tejtermékek értékességéről terjesztett nézetek szemenszedett hazugságok." Dr. N. Walker

 

"A pasztörizálás egyszerűen szélhámosság." Dr. N. Walker

 

"Sajtot soha ne vigyünk a gyomrunkba." Dr. E. G. White

 

"A gyermekeket óvjuk a húsételektől, fűszerektől, vajtól, sajttól, sertéshústól, túl sok sült tésztától. Ezek a dolgok megzavarják a gyomorműködést, az idegeket természetellenes tevékenységre késztetik, gyengítik az értelmet." Dr. E. G. White

 

Dr. Bucsányi Gy. szerint a sajtra vezethetőek vissza a következő betegségek: gyomorhurut, bélhurut, bőrbajok, köszvény.

 

"A sajt tele van a proteinek bomlásnak induló anyagaival. Fogyasztása nem ajánlott magas fehérjetartalma miatt." Dr. Bucsányi Gy.

 

És azt tudta-e, hogy számos híres kutató, biológus, orvos van ugyan ilyen véleménnyel a húsfogyasztásról, és hogy orvosi könyvben is olvasható, miszerint a húsfogyasztásnak rendkívül sok, nem kívánt, „mellékhatása” van, és hogy a húsban lévő erősen propagált aminosavak ugyan úgy megtalálható zöldségekben is?

 

Tudta-e, hogy az emberi fogyasztásra alkalmas növények táplálékok tápegészek, ami azt jelenti, hogy az emésztéséhez szükséges minden elem benne található, így aztán semmit nem von el a szervezettől emésztése során…, és gyógyítja, egészségesen tartja a szervezetet, feltéve ha nem denaturált, módosított, mesterséges adalékanyagos, vagy nem volt rossz hőkezelési eljárás alatt.

 

Tudta-e Ön, hogy orvosaink zömének tudomása sincs az igazi kutatási eredményekről, és hogy egyáltalán, vagy alig jártásak a betegségek, táplálkozás közti kapcsolatokban, vagy, hogy ezt nem is tanítják az egyetemen kellő képen, hiszen a gyógyszertan vette át a szerepet, a gyógyítás helyett?

 

Tudta-e azt, hogy a gondolkodás alapjául szolgáló érzelmek könnyen befolyásolhatóak a helyes táplálkozással, ami az egészség, a boldogság, öröm… forrása az ember életében?

 

És azt tudta-e, hogy ezek az információk azért nem jutnak el Önökhöz, mert a magántulajdonhoz ragaszkodó, gyártó, forgalmazó… cégek tulajdonosai pénzükkel képesek bármire, hogy megtartsák azt, amit felépítettek, még akkor is, ha közben ők maguk is belepusztulnak, akkor is ha mindent lerombolnak maguk körül, mint egészség, természet… De tovább „bátorkodom”! Politikusaink is védik törvényekkel azt, amit összeharácsoltak, és bizony sokan fognak nekem esni e tájékoztatólap miatt, a törvényre hivatkozva, nem törődve ennek valóságtartalmával.

 

Tudta-e Ön, hogy a világon már ötnél is több olyan természetgyógyászati klinika van, melyeket orvosok vezetnek félretéve a gyógyszergyártás anyagi nyomását, és hogy nagy sikerrel gyógyítanak számos olyan betegséget, amivel a mai orvoslás nem tud mit kezdeni (rák, vakság)? Csak kúrákkal, élelmiszerekkel (növényi étrend) dolgoznak szinte. És a lovam haljon meg, ha nem fogok én magam is egy ilyen klinikát létrehozni Magyarországon, itt a közelben!

 

Tudta-e Ön, hogy Kaposváron 1994 óta működik egy olyan alapítvány, mely nem kategorizálta az embereket és minden igyekezetével igyekszik – kivétel nélkül –, minden emberen segíteni azzal, hogy megmutatja: „A megoldás kulcsa, minden esetben az ÉN!”

 

Az alapítványt megtalálhatja: www.efealapitvany.hu weboldalon (a fentiekkel együtt, de bővebben!).

Élvezheti Ön is, az alapítvány nyújtotta lehetőségeket, melyek a következők:

-         Előadások e témában, bármilyen csoportoknak, egyesületeknek, iskoláknak, lakótelepüléseknek…

-         Életmódklub, klubhelység, konyha, melyben egészséges ételekhez, italokhoz juthat megfizethető áron…

-         Betérhet egy olyan egyedülálló étterembe, melyet az alapítvány hozott létre, ahol egészséges ételeket fogyaszthat

 

Felhívom figyelmüket, hogy ez csak tájékoztató, mellyel – esetleg – jobbá teheti életét!

És senki ne feledje, hogy annak a valóságtartalmát, amit hallanak, vagy olvasnak, nem az határozza meg, ki mondta, vagy írta, hanem az, hogy mennyit hisz el belőle az ember!

Üdv: a „Bolond”

 


Vissza a fő oldalra!