Vissza a klubhoz


Üzenett a klubtgolnak

Kicsit sajátságos hangvitel, de remélem nem sért!


Így mködtünk régebben!

Tekints bele, ha akarsz!

 

Lap alja (legfrissebb „hír”)

 

 

Életmód klub

 

 

A kaposvári Életért, a Földért, az Egészségért Alapítvány által elindított kezdeményezés lényege a következ:

 

Olyan embereket igyekszik összefogni, kik keresik, gyakorolják a természetes életmódot. Ennek lényege, hogy napjaink civilizációs betegségeit, az egyre szörnybb állapotban lév emberi egészséget és tudatot visszaszerezzék. Teszik ezt úgy, hogy felismerték, hogy a jelenlegi, katasztrofális egészségügyi állapotot, az ember által manipulált, denaturált, génkezelt, vegyszerezett, adalékanyagokkal tömött élelmiszerek, azok helytelen módon-, és összetételben való fogyasztásának köszönhetik.

 

Az így összefogott társaság, nem bejegyzett klubként mködik. Nem támaszkodik semmilyen állami, elszámolásra köteles küls támogatásokra, csak a klubtagokéra. Természetesen ennek ellenére, az alapítványtól minden lehetséges támogatást megkap.

 

Ennek oka a következ: Azok az emberek, kik belépnek ebbe a klubba, kedvezményekhez jutnak. Elnyöket fognak maguknak kovácsolni, mégpedig az összefogásból származó elnyöket. A megkeresett, leadózott pénzükbl fognak létrehozni maguknak ellátást, bio-, reform ételekbl, ételkülönlegességekbl, melyek gyógyulásukhoz, egészségük megrzéséhez szükséges, mert különböz okok miatt, mint idhiány, hozzá nem értés… nem tudnak foglalkozni kellképen egészségükkel. A klub által kiépített tanácsadási rendszer, a személyre szabott étkeztetés, kért ételek elkészítése (legyen az búzaf lé, biocsírák, készételek, frissen préselt gyümölcs, és zöldséglevek…) kiszállítva a tagoknak…, ennek fenntartása úgy, hogy a már leadózott pénzükbl csak a „rezsit” fizetik ki, nincs áfa és újabb adó. Ez azt eredményezi, hogy olcsón jutnak olyan ételekhez, ami egészségükhöz szükséges. Ezeket az ellátásokat, önkéntes klubtagok, valamint a klubot létrehozó alapítvány általtámogatott, munkaervel végzik, kik már készen állnak a feladatra.

 

Els körben ebédet lehet rendelni majd a tagoknak, személyes éthordójukba (kezdetben eldobható edények), melybl kett van, a folyamatos csere miatt. A tagok kézhez kaphatnak egy, az alapítvány által elkészített, de orvosi kutatási eredményeken alapuló írásos összeállítást. Ez az írásos anyag a tudomány által már ismert, feltárt, legkisebb, a szervezet építését szolgáló elemeket mutatja be, illetve azoknak a szervezetre való hatását, de kitér arra is, hogy miben találhatóak, hogyan kell fogyasztani a megfelel gyógyhatás-, egészség megrzés érdekében. 

Ezt követi majd a préselt levek, és csírák készítése igény szerint.

 

Az alapítvány biztosítja a kezdéshez az eszközöket, és a helyet, s a klub fejleszti azt. Ez a hely, konyhának, raktárnak lesz berendezve, és innen indul ki az ellátás a tagoknak.

 

Klubtagsági feltételek: Tudomásul veszi, a klubtag, hogy önerbl jön létre nagyrészt a kezdeményezés, és ennek megfelelen türelemmel, nem követeldz stílusban kapcsolódik a rendszerhez. Kész azt támogatni lehetségei szerint, hogy minél olcsóbban tudjuk mködtetni az ellátást. A már meglév klubtagok, és az alapítvány nagyteljesítmény zöldség, gyümölcsfacsarót vásárolt, valamint csíráztató gépet. Ennek értelmében, adott, hogy frissen facsart zöldség és gyümölcslevekhez jusson a klubtag. A biocsírák vásárlására, a csíráztatógép fenntartására, a klubtagok 1000 Ft havidíjat szavaztak meg, amit nem kötelez befizetni. Ez a pénz lehetvé tette a csírák fogyasztása mellett (zöldségsalátákba), azt, hogy havonta egyszer Budapestre menjünk, és bevásároljunk magunknak, mindenkinek azt, amire szüksége van.  Érdekldjetek ez irányba!

 

A klubot folyamatosan fejlesztjük. Elképzelés szerint a következkkel: Klub buli, ami már van, havonta egyszer. Olvasó és meditációs szoba, eladások szervezése, életmód szaktanácsadás, valamint lelki segély depressziósoknak, egyéb „rossz hangulatban” lév tagoknak…

 

Amikor ezt a lapot kezedben tartod, a klub konyhája áll, és kész arra, hogy kiszolgáljon néhány dologgal.

Ezek az ételek nem tartalmaznak állati eredett! Nagymértékben kizártuk a sót, ecetet, cukrot. Nincs tartósítószer, adalékanyag, és denaturált alapanyag használva (Ez csak az 1-es menüre vonatkozik!). Bár hagyományos ételeket is készítünk, de nem megszokott alapanyagokból és nem megszokott eljárással. Érdekldj, amennyiben érdekel, mit mibl és hogyan készítünk el! Vannak, akik még az ételek megnevezésétl is a hideg rázza ki. Nekik annyit, hogy nem a nevet fogyasztják el, és a húsos étel is, más konyhában készül!  

Köretek: barnarizs, hajdina, bulgur (füstült tört búza), búza, rozs, köles, zab, burgonya, reform tészták (kukoricás, tojás nélküli teljes kirlés…)

Ételek: Gulyás leves, rántott szelet, sült hús, bolognyai, brassói, palacsinták, „disznótoros”, szendvicsek… (gabonahús alapúak)

Öntetek: zöld öntetek, tartál…

Italok: tiszta mélykúti ásványvíz (névre szóló öt literes kannákban, flakonokban), teák, frissen préselt levek (névre szóló flakonokban kiszállítva)…

 

Info:  06 1 404 5443

 

ADÓSZÁM: 18760307-1-14

ADÓIG. SZÁM: 8440561042


 

 

 

 A cékla nem tartalmaz ecetet, cukrot, tartósítószert és hkezelve sem volt! Savanyú íze zöld szlszemektl és szllevelektl van. Jövhéttl (dec. 20 – jan. 03-ig) csak „ügyelet” lesz! Ez azt jelenti, hogy szendvicseket és zöldségleveket tudunk vinni munkanapokon.

 

 

 

Akinek ízlik a bolonyai, van üvegben eltett alap, amit csak meg kell bontani, felmelegíteni, esetleg tetszés szerint hozzáfszerezni, és tésztára tenni. Tészta is van. Ez a tészta újdonság (zab tészta), 70% zabliszt 30% teljes kirlés búzaliszt.  Ezekhez hozzájuthattok! De tésztából van több fajta is!

 

 

 

 

Kedves Klubtagok!

 

Azt igyekeztünk hangoztatni, hogy egyre több, az életet megkönnyít dologhoz igyekszünk egymást hozzásegíteni. Gondolok itt elssorban az ételekre, melyekkel módotokban áll az egészség megtartása, annak visszanyerése számos esetben.

         A jövben hozzásegítjük egymást az ebéden kívül egyéb dolgokhoz is, mint pl. zöldség-, gyümölcslé (préselt levek), szendvicsek, zöld teák, csírák, búzaf lé.

A felsoroltakból egyenlre a préselt leveket, és a búzaf levet nem tudjuk megvalósítani, de a többi: szendvics, zöld tea, csírák, már megoldható. A teák, teakeverékek, csírák összeállítását, akár személyre szabottan is megoldjuk.

Azoknak, akik nem tudják, hogy pl. a csírák…, mire jók, vagy csak tudni szeretnék, hogy az összeállított ebéd, milyen élettani hatásokkal rendelkezik, azoknak tudom ajánlani az „Irányt elnevezés füzetet, mely segít abban, hogy az egészségükhöz igazítsák, a fogyasztás.

Az „Irányt az alapítvány honlapjáról ingyen is letölthet! (www.efealapitvany.hu) 

         Akit érdekel, az információs vonalon tud érdekldni!

         Továbbá, arra kérlek benneteket, akiknek módjában áll emailt küldeni, az tegye, meg, hogy megírja, miért tartja jó ötletnek a kezdeményezést, és milyen találta az eddigieket, amit egymásért tettünk! (email: efealapitvany@efealapitvany.hu)

 

Köszönettel: egy Klubtag!

 

Örömhír!

Megvan a zöldség-gyümölcsfacsaró az alapítvány támogatásával! Ez azt jelenti, hogy innen kezdve módotokban áll leveket inni! Senki ne feledje, hogy mit jelent a frissen facsart „ned”!

Amennyiben valaki kér, jelezze és az ebédhez hozzátesszük a leveket. Figyelem! Gyümölcslé délelttre éhgyomorra, a zöldséglét este kortyolgathatjátok! (narancs, alma, cékla, sárgarépa…) Az üvegeket kérjük vissza, tisztán! Így most már ebéd, szendvics, zöldség-gyümölcslé van a klubtagoknak! Akik tudják és módjukban van, támogassák a következ célt, ami nem más, mint 2 csíráztató gép vásárlása! Egy gép ára 40 000 Ft. Valószínleg az alapítvány megvásárolja az egyiket támogatva a klubot ezzel.

 

 

Kedves Klubtagok!

 

Azon filózok, hogy fejezzem ki elismerésemet, azért, amilyenek vagytok. Arra gondoltam, amikor ezt a klubot elindítottam, hogy minden tlem telhett megteszek a tagokért annak függvényében, hogy k maguk, hogy állnak majd hozzá e kezdeményezéshez. A célom az, felismerjétek majd az egység erejét a jövben. Addig fogom fejleszteni a klub lehetségeit, amíg csak Ti hagyjátok, igénylitek azt. Ebéddel kezdtünk, de már van zöldség-gyümölcsfacsarónk, csíráztató gépünk, s így a biocsíra is bekerült az ételetekbe. Annyiszor akarom úgy kezdeni a mondatot, hogy köszönöm…, de mégsem fogom tenni, hogy köszönetet mondjak nektek azért, amit MAGATOKÉRT tesztek. Elismerésem, hogy nem az alapítványnak kellett a teljes összeget kifzetni ezekért az eszközökért! Szinte kivétel nélkül szántatok rá pénzt. Csodálatosak vagytok! Azért is ki kell fejeznem csodálatomat, hogy egyhangúan beleegyeztetek a havi klubtagságiba. Ezzel nem csak a biocsírák folyamatos ellátását biztosítottátok magatoknak, de megfinanszíroztatok, havonta, egy pesti utat. Ennek a lényege, és haszna számotokra a következ: Összeírhatjátok, mire van szükségetek otthonotokban – gondolok itt a reform élelmiszerekre (TK liszt, tészta, felvágottak, pástétomok...) és egyéb dolgokra – amit aztán az alapítvány kapcsolatai révén olcsóbban beszerzünk gyártóktól, nagykereskedésektl… Így jelents pénzt takaríthattok meg a konyhában! Terv szerint, els ilyen bevásárlói út, 2005 január 20. (csütörtök) lesz. Felhívom a figyelmeteket, hogy ez KLUB! Azért emlegetem ezt sokszor, mert senki ne tartsa magába véleményét, kérését, kívánságát… Itt nem gond, ha nem konkrétan rendelsz meg valamit, csak azt mondod, hogy elképzelhet szükséged lesz majd valamire, valószínleg… Akkor is lehozzuk neked. Senki ne aggódjon azon, ha pl. pillanatnyi pénz nehézségei vannak és nem egybl tud fizetni, legyen ez ebéd, vagy egyéb dolog!

Ezek érdekében, az alapítvány honlapján létrehozunk egy olyan oldalt, amit csak Ti klubtagok látogathattok majd. Jelszó a belépéshez: bolond  Ezen az oldalon fogunk elhelyezni termék és árlistát, ezt a levelet, valamint olyan kezdeményezéseket, ami nem tartozik majd másra. Négy cég meglátogatása lehetséges – elreláthatólag Budapesten. Biopont Kft. (lisztek, felvágottak, húsok, aszalványok, édességek, tészták, gabonák, magvak…), VIRECO Kft. (pástétomok, kolbik, táplálék kiegészítk…pl. korpatabletták). Tofu Campany Kft. ( htött áruk: szejtán, tofuk, bulgerek, virsli…) és egy nagykereskedés, ahol gyógynövényektl kezdve minden megtalálható. Arra kérlek benneteket, ezeket az információkat kezeljétek bizalmasan! Ne adjátok ki senkinek, hiszen sokan nem néznék jó szemmel az összefogásunkat!

A jelenlegi feladat részetekre ezzel kapcsolatban az, hogy szedjétek össze, mire lehet szükségetek az elkövetkezend hónapban! Megkönnyítend dolgotokat, hogy a htött áruk, melyek szav. ideje elég rövid, fagyasztás után is ugyan úgy használhatóak. Én ezeket az árukat élvezeti cikknek használom, nincs „tápértéke” igazán”! Étel készítésekor nem ezek dominálnak, úgy, hogy nyugodtan tegyétek fagyasztóba magatoknak, ha rendeltek. Fontos, hogy a megrendelést két nappal elbb le kell adni, innen Pestre, mint, hogy azt elhozzuk. Azért mondom, mert legkésbb jöv hét keddig értesíteni kell, hogy mit akartok, mire van szükségetek! Emailen is rendelhettek! Ha van olyan köztetek, aki el tud jönni ezekre a bevásárlói körutakra, az segítség lenne! Az is lehet, hogy néha autóra lesz szükség! Szóljatok, közületek ki tud ezekben segíteni, ha nehézségek támadnának!

Arra kérlek benneteket, hogy az, aki nem tud internet hozzáférést biztosítani magának, az szóljon! Szívesen segítünk!

         Bevezethet a klub tagjainak ellátására még egy – igazán hasznos – dolog! Évek óta járok tiszta egészséges ivóvízért, van vagy harminc kannám. Van olyan klubtag, akinek hordok tiszta egészséges ivóvizet. Ha van valaki köztetek, aki szeretne ilyen vizet (egyébként „ATTALA” mélykúti ásványvíz), az elállhat igényével. Elre láthatólag, 2-3 hetente megyünk vízért, aztán igény szerint srítjük majd. A vizet ebéd kiszállításakor kaphatod meg öt literes kannákban. Két garnitúra kannára van szükség! Javaslat 3 kanna/f. Ez hat kannát jelent. A kannák darabja 300 Ft. körül van. Ezt – természetesen – elintézzük nektek. 4-6 kannát kell megvásárolj, és 100 Ft.-ot fogunk gyjteni az öt liter kanna vízért, amit a klub céljaira fordítunk, illetve ebbl a pénzbl finanszírozzuk az utat a „kúthoz”. A víz jó! Biztos, hogy tetszeni fog!

         Mivel egyre több a klubtag, köszönhet nektek, mert jó véleménnyel voltatok róla és egyre többen jelentkeznek..., úgy döntöttünk, hogy adjuk kicsit a szórakozásnak is, mert bizony az is fontos dolog! J

A weboldalra (csak klubtagoknak) felkerül egy film, mesefilm, és zene lista ezeket kérhetitek magatoknak a következ feltételekkel: adod a cd-t, vagy dvd-t, amire kiírjuk neked azt amit igényeltél, és támogatod a klubot cserébe 250 Ft-al. A másik, hogy beszerezzük neked az alapanyagot is. Ezt a kezdeményezést tudod segíteni, ha van filmed, zenéd, amit „beadsz”!

A következ célnak azt tztük ki, hogy szerzünk egy nagyobb sütt, amivel kenyeret, pékárut tudunk magunknak készíteni. Ezt egy malommal egészítsük ki majd, hogy friss és egészséges pékáruhoz jussanak a tagok. Remélem, ezt a kezdeményezést is tudjátok majd támogatni! Erre is várunk ötleteket, segítséget!

 

2005. január 12.

 

Web: www.efealapitvany.hu Email: efealapitvany@efealapitvany.hu  T: 70/563 7105

 

 

Kedves Klubtagok!

 

Úgy fest, némi „rossz” hírt kell közölnöm. Úgy néz ki, bekrepált a csíráztató, egy ideig mellzni kell. Remélem ez az állapot nem tart majd sokáig.

Azonban van jó hír is! Elindult a pékáru, melynek árai így alakultak (kerekítve, hogy könnyebb legyen kezelni): Éleszt nélküli TK. bio tönköly kenyér 200 Ft. Bio TK. Tönkölykenyér 200 Ft. Bio TK. Tönkölyzsemle 25 Ft. Korpás zsemle 20 Ft. Grehem kenyér 120 Ft.

Arra kérünk benneteket, még egyszer jelezzétek, kinek mennyi kanna vízre van szüksége (ajánlott 2-3 kanna/f + ugyanennyi cserekanna!).

 

Lehetség van szendvicsekre is! Nvényi- pástétomok, szalámik, zsírok. Teljes kirlés bio tönköly, vagy búzakenyér, zöldség. Ezt ebédkor kaphatjátok meg, és jó vacsora lehet!

Szarvasgombás-, magyaros-, kapros, fügekaktuszos-, fokhagymás pástétom. Bécsi zsír, köményes zsír. Virekolbi: paprikás, csemege.

 

Kedves Klubtagok!

 

Azt hiszem, megint megérdemelünk egy „vállveregetést” magunknak! Az elz klub összejövetelen annyi pénzt dobtunk össze, hogy ismét „bulizhatunk” egyet. A „buli” témája – kérésetekre – hogyan készült a növényi tejföl. Ha már készítünk tejfölt, készítünk hozzá rakott krumplit is és megvacsizunk, ha nincs ellenetekre! Ugyanis a másik „sláger” a rakott krumpli volt. Gyertek! 2005. február 13. (vasárnap) 15.00-tól a Móricz Zsigmond Mveldési Ház a „miénk”! Eszünk, iszunk, beszélgetünk. Amennyiben van köztetek olyan, ki régebb óta gyakorolja a „reform életmódot” és tud sütni valami finomat, tegye meg, és hozza el. Amolyan, félig „batyus buli”. Figyelem! Senkit ne tartson vissza, az, ha valamilyen oknál fogva nem tudja támogatni ezeket az összejöveteleket! Semmi gond, biztos, lesz alkalma a jövben, valami mással segíteni a mködést! Azok, akik elfeledkeztek volna a klubtagságiról, amit megszavaztunk – lehetleg – tegyenek eleget a vállalásnak, mert jöv héten, vagy az azt követ héten, megint pesti út lesz, „bevásárlás” és csíráztató megjavíttatása. Igényeiteket, mire van szükségetek, adjátok le mielbb! A mai és holnapi zöldségbe még jutott retekcsíra! (Retek csíra: Természetes antibiotikum. Több ht termel, mint a kifejtet retek, Elsegíti a felesleges nyálka eltávolítását, egy tisztító folyamatot indít el. Kiüríti a bélférgeket. Tisztítja a légzszerveket, nyálkahártyát, ezzel csodálatosan gyógyítja a megfázást, homlok- orrüregdugulást, szamárköhögést, lassan elhúzódó asztmát. Pakolást is készíthet, csökkenti a reumás fájdalmakat (darált csíra lisztel keverve). Lábfürdje enyhíti a fejben a vértódulást. A bélflóra szereti a retek csíra anyagait, rothadás gátló és antiszeptikus hatású. Kis mennyiségben étvágygerjeszt, hatásos vizelethajtó és ersít. Húgyvezeték, húgyhólyag, vese és a máj tisztítója. Segít a vese és epekövek eltávolításában, beleértve az epehomokot is. Magas foszfortartalmú vegyületei tisztítják, szépítik a brt, elmulasztják a pattanásokat.

Árpa: Alacsonyabb foszfor tartalma miatt fogyasztása inkább nyári, melegebb idkben ajánlott.

Magas cukor-, fehérje- és rozs tartalma miatt nagy szerepe van a gyermektáplálásban. A többi gabonához képest több mikro- és nyomelemet tartalmaz. Ezek magyarázzák kedvez hatását a mirigy-, hormon- és idegrendszerre. Fontos a tüd, és légzési rendszert ersít hatása. Szívbetegségek megelzésére is kiválóan alkalmas. Megelzi a székletrekedést. Kimerültség, fokozott stressz, lábadozás esetén is áldásos. Vérkoleszterin szint csökkent hatása van. A bélrendszer gyulladásos betegségeit nagymértékben gyógyítja. Sok B1, B2, B6 és E vitamint, valamint vasat, cinket, kalciumot, káliumot tartalmaz…

90 g fehérjét, 639 g keményít, 25 g zsírt, 23 g szerves sót, 80 g rostot tartalmaz kilógrammonként.

 

Kedves Klubtagok!

 

Rövid hírek J: Jöv héten, kedden (2005.02.22.) megyünk Pestre „bevásárlói” körútra. Arra kérlek benneteket, hogy igényiteket juttassátok el, akár levél, akár email formájában szombaton estig – lehetleg! A pékáru igényeiteket is idben jelezzétek keddre, péntekre! Hamarosan megyünk vízért! Akiknek kiürültek a kannái, jelezzék valamilyenen módon, hogy tudjuk elhozni! Azok is szóljanak, akik eddig nem kaptak vizet, de a jövben szeretnének!

 

Kedves Klubtagok!

 

A következ összejövetelünk 2005. április 02.-án (szombat) lesz. A következ programot készítettem el, melyet le is bonyolítunk, ha úgy akarjátok. 18.00 – 19.00-ig megbeszélés, zene. 19.00 óra vacsora (svédasztal jelleggel). 20.00-tól zene, tombola, tánc (bál). A zenét a híres SENIOR zenekar szolgáltatja (él zenés!). Tudom, hogy vannak köztetek olyanok is, akik nem mulatós típusúak. Én sem. Szinte még soha nem táncoltam az életben. Ez nem ok arra, hogy ne gyertek, illetve ne hozzatok magatokkal akár kit is, legyen az barát, vagy rokon. Az sem gond, ha csak az elejére és a vacsorára látogattok el! Ami az anyagiakat illeti, senki ne aggódjon rajta! Eddig is volt, aki hozzájárult ezekhez a „megmozdulásokhoz”, s ezután is lesznek olyanok! Csak gyertek, nyugodtan! Az els és legfontosabb a rendezvény megtartásához tudni, hogy mekkora az igény. A dátum ismert, kérlek benneteket, hogy döntsétek el, jöttök-e, és hányan, hogy fel lehessen készülni, megfelel mennyiség étellel, edénnyel, és értesítsetek! Felmerült még egy kérdés valakitl. Miért nincs leves. A következk miatt: A leves hígítja a gyomorsavat, és gátolja ezáltal az emésztést. Én magam is eszek néha levest, még pizzát (vega) is hébe-hóba. Nem vagyok „szent” a táplálkozás terén. De inkább ezt csinálom, mint, hogy „megerszakoljam” magam, aztán megundorodjak a reform ételektl. Nem egy szervem nem mködik, tönkre lett vágva gyógyszerekkel és egyéb dolgokkal. Én rá vagyok kényszerítve erre az étrendre. Igaz, már megszoktam. Én buta ember vagyok, mert saját káromból tanultam, amit tanultam. Az okos (TE legyél az!), mások kárából tanul. Az, aki levest akar enni, az készítsen magának és egye meg egészséggel. De én nem erre „esküdtem fel” amikor elindítottam a klubot. A klub nekem is sokat segít, hiszen azóta több reform terméket eszek, jó hatással van rám. Szóval: levest akkor sem adok, ha valaki azt fontolgatja, ez miatt kilép. Üdvözlettel a: „szerzJ

 

 

Kedves Klubtagok!

 

Számos visszajelzés érkezett  tletek az utóbbi idbe, melyet nem lehet figyelmen kívül hagyni több okból sem. Az egyik legfontosabb, hogy az legyen, amit Ti magatok szeretnétek, hogy jól érezzétek magatokat eben a „formában”, a klubban. Többen jeleztétek, hogy jó lenne valami változatosság. A gabonanaptár követése, még, ha ki is hagyunk egy-egy napot a héten, igen csak „megterhel” feladat. Tudom ezt magamról, aki többet „vétkezik” e téren, mint Ti. Az egyhangúságot fogjuk átlépni, ha Ti is „megszavazzátok”, Ti is akarjátok. A következkre gondoltam: Szerzek egy helyet – ami talán már meg is van –, ami nagyobb a mostaninál és szakácsot fogadunk. Senki ne aggódjon! Nem lesznek plusz költségek! Segítség azért kell majd. Megvalósítjuk a következket: Kérésetekre beiktatjuk a leveseket, így aki kéri az fogyaszthatja. Eddig azért nem adtam, mert hígítja az emésztnedveket és az emésztést nehezíti. Nem akartam Nektek rosszat, de, ha már én is megeszem néha, miért ne ehetnétek Ti is!? J Aztán, megvalósítjuk azt, hogy több fajta kaja legyen. St! Valahogy így képzelem el: Levesek: zöldség-, cukorborsó-, bab-, krumpli… Köretek: rizs, barna rizs, rizibizi, tészta (kukorica, TK búza, zabos), ft krumpli (petrezselymes), búza, tönkölybúza, zab, köles, árpa, hajdina, bulgur. Feltétek (csak növényi alapanyagból!): fokhagymás sült gabonahús, fszeres sült hús, rántott szelet, húskockák fszeres hagymával pirítva, sült kolbi (VIRECOLBI csemege, csíps), fasírtok (sárgaborsó-, zöldborsó-, burgonya alapanyagú különböz fszerezéssel, fszeres pirított sárgarépa kockák… Fzelékek: krumpli, cukorborsó, bab, kelkáposzta, finom fzelék, tök… Zöldségek: uborka saláta, káposzta saláta, cékla saláta, vegyes saláta (biocsírával)… Desszertek: édes árpakása, olajos magvak mézzel, aszalvánnyal, palacsinta (mákos, diós, lekváros)… Ezek mellett, bevezetésre kerülne, az olajos magvak, aszalványok illetve, ezek keveréke, amit délutáni „rágcsálni valónak” kapnátok az ebéd mellé, hogy ne hiányozzanak a szervezetetekbl azok az elemek, amiket a magvak hordoznak magukba. Ha mindezek mellett valaki húst szeretne, néha fogyasztani, számukra külön edényeket fogunk tartani és megoldjuk nekik is az ételt elkülönítve, a reform kajáktól. A kérdés! Akarjátok-e, ezt a „formát”? Létre hozzuk-e? Én nem látom lehetetlennek. Bár én semmit nem látok annak. Csak döntsétek el, s én igyekszem a feltételeket létrehozni. Segítséget fogok kérni tletek a létrehozására, de együtt menni fog! Senki ne aggódjon, semmi nem kötelez ránézve, csak annyit kell segíteni majd a létrehozásban, amennyit éppen tud és akar! Kérlek benneteket, írjátok meg véleményeteket, legyen, vagy ne legyen. Ezzel a cél, hogy változatossá tegyük, ha egyhangúnak tnt volna az ebéd, illetve bvítsük a lehetségeket, hiszen ha ezt létrehoztuk, elhelyezhetjük azokat a gépeket, amik már megvannak és csak arra várnak, hogy a klubtagokat szolgálják, és neki indulhat a saját részre való „élelmiszergyártás”, ami aztán pénzmegtakarítás lesz a konyhátokban!

 

Kedves Klubtagok! 05.03.16

 

Elnézést, hogy el lett rontva a múlt heti étlap, de elfeledkeztem az ünnepekrl, ezért nem volt hétfn kedden kaja. Nem maradt le senki a brassóiról, mert áttesszük jöv hétre, nem kell „aggódni”! Szombatig, legkésbb vasárnapig, leadhatjátok még a megrendeléseteket, kinek mire van szüksége Pestrl (ha lehet: írásban, vagy email). Egy újdonságot indítunk be! Eddig hiányzott az étrendbl az olajos magvak. Fontos szerepe van az olajos magvaknak a szervezet fenntartásában! Bevezetjük, hogy az ebédhez  ezentúl kaptok egy maréknyi olajos magvakból és aszalványokból álló keveréket, amit délután kell majd elfogyasztani (nem hizlal!). Egyenlre ez nem fog többletköltséget jelenteni számotokra, megpróbálom kihozni abból, ami rendelkezésre áll anyagi forrás. Segítséget kérek! Ha van valakinek közületek tervezmérnök ismerse, és hajlandó lenne segíteni egy tervet elkészíteni szívességbl, az jó lenne. Ugyanis elkezdtük egy nagyobb konyha tervezését (mszaki terv). Ha ez meglesz számos étel kerül készítésre, melyeket otthonotokban, utazáskor… is tudtok majd használni.

 

Hírek, 2005. március 17.: Ne feledjétek! Április 02. (szombat) 18.00. órától összejövetel  a „Kaposszentjakabi Mveldési Ház”-ban! Lesz: megbeszélés, kaja, él zene (bál), tombola… Kérlek benneteket, hogy jelezzétek egy cetlin írásban, hogy ki jön, tudjunk rákészülni a kajára. 

 

Hírek, 2005. március 31.: Vannak olajos magvak és aszalványok (B vitaminok, agymködést elsegítk!). Így most eljutottunk odáig, hogy az étrendetekbl ezek sem fognak hiányozni. Heti két alkalommal (mondjuk: kedd és csütörtök, de változhat!) kapjátok az aszalvány és olajos mag keveréket! Ebéd után 2-3 órával kell elfogyasztani, lehetleg!

Ne feledjétek a szombatot! 18.00 órától összejövetel, kaja, élzene, gyerekeknek „játszó szoba”…! 

 

 

2005.05.13. Ezen a héten technikai okok miatt szünetel a zöldség, gyümölcslé ellátás. Elnézést! Egy-két héten belül három fajta ételkategória lesz, megállapodunk egy konyhával további két menü biztosítására! Ezen kívül egy vegetáriánus menü és egy normál. Remélem jól sül el a dolog! Így lehetség lesz „ingázásra”, ha valaki nem bírja egyfolytában a reform kaját.

 

2005. 05. 26. Kedves Klubtagok! Elre láthatóan, a jöv hét elején pesti út lesz! Amennyiben valamire szükségetek lesz, azt jelezzétek, ha lehet vasárnap estig! Június 08-án 18.00-kor eladás lesz a mveldési házban!

A téma: miért is van szüksége az embereknek a reform táplálékokra, és hogy lehet megvalósítani az emberek ez irányú, szélesebb kiszolgálását. Eladó: én J

 

 

Jó hír! J Készül a konyha, ahonnan sokkal nagyobb kiszolgálásban lesz részetek! 5 szakács fog gondoskodni az ellátásotokról, és minimum négy fajta kaja lesz. Egy reform, egy vegetáriánus (tejtermék, tojás is), egy „szolid húsos” és egy normál menü. A biocsírák, és a frissen facsart zöldség – gyümölcslevek mellett, gyógyteákat is készítünk igény szerint az új helyen! Nem kell megijedni, nem jár áremeléssel, a szakácsokat „pályázaton nyertük”, egy évre! A klubunkból csinálunk egy „CSALÁD”-ot! J A feladat, hogy megkönnyítsük az életét a tagoknak, megelzzük a betegségeket, és a betegeknek természetes úton kínáljuk a gyógyulást.

 

2005. augusztus 11.

Kedves Klubtagok!

 

2005. augusztus 15.-tl számos új lehetség nyílik számotokra!

Mieltt ezeket ismertetném, engedjétek meg, hogy gratuláljak Nektek azért, mert eddig – ki jobban, ki kevésbé – részt vettetek egy olyan közösség építésében, mely igyekezett minél többet adni tagjainak.

         Mostantól több ember fog benneteket kiszolgálni, míg Ti dolgoztok, végzitek a mindennapi teenditeket, hogy egyre nagyobb terhet vegyenek le vállatokról úgy, hogy közben ne azt érezzétek, mennyire drága, mennyire megfizethetetlen…, minden amihez itt hozzájuthattok.

         E hó 15.-tl 4-5 fajta ételhez juthatok, de hamarosan bevezetésre kerülnek állandóan rendelhet reform ételek is.

A következ lehetségek lesznek a jövben:

1. Reform ebéd (lehetség szerint bio alapanyagokból). Ennek összetétele az optimális fehérje tartalom mellett, állati eredet-, denaturált-, színezék-, és mesterséges élelmiszereket kizárva készül. Ennek oka, hogy a civilizációs betegségek (rák, köszvény, infarktus, asztma, allergia, csontritkulás, candida…), kizárásra kerüljenek.

2. Vegetáriánus menü. Ebben az ebédben már a megszokott denaturált élelmiszerek vannak használva, de az ételek nem tartalmaznak húst. Állati termékek közül a tejtermékek és a tojás szerepelhet ebben az étrendben. Hátránya az elzhöz képest, hogy magas fehérje tartalma mellett a denaturált alapanyagokat is tartalmazhat (fehérliszt, fehér rizs, cukor…).

3. Ebbe a kategóriába már hús is szerepel, de inkább a kevésbé zsíros húsok, szárnyasok… Az ebéd összetételét tekintve „hagyományos”. Alapanyagai megegyeznek a megszokott éttermi, vagy otthoni konyha összetételével, bár törekszünk arra, hogy olyan húsok legyenek feldolgozva, melynek „gazdái” (állatok) természetes körülményekben nttek fel, természetes táplálékokon, nem agyon injekciózva.

4. Ez a kategória megfelel a nem „kímélem a gyomrot”, minden kategóriájának, viszont kielégíti azokat az igényeket, amirl esetleg nem tudunk lemondani, vagy csak ideiglenesen.

         A négy kategóriából csak az els kategória az, ami alkalmas a betegségek leküzdésére. A második kategória (vegetáriánus), alkalmas lehet az egészség megtartására. A harmadik kategóriás ételek, már több gondod okozhatnak, hiszen a betegségek túlnyomó többsége állati eredet élelmiszerek bevitelébl adódik. A negyedik kategóriát, inkább hagyjuk!

         Az így összeállított napi ajánlat senkit nem korlátoz abban, hogy ahhoz jusson hozzá, amihez kedve van!

         További lehetségek nyílnak számotokra a jövben!

A frissen facsart zöldség- és gyümölcslevek mellett, bevezetésre kerül az igény szerinti zöldteák készítése is. Ez lehetséget nyújt arra, kinek-kinek egészségügyi gondjainak megfelelen teák legyenek összeállítva, amit megkaphat az ebédhez, és a nap folyamán eltudja fogyasztani.

Bevezetésre kerül több fajta pékáru, melyhez hozzájuthattok a jövben. Árát tekintve – mint eddig is – olcsóbb lesz, mint az üzletekben, hiszen „közbeszerzést” csinálunk magunknak! A fehérlisztbl készült pékáruk elnye az eddigiekhez képest, hogy nem tartalmaznak adalékanyagokat, kovásszal készülnek. Ez mellett megmarad az igazi rozs-, teljes kirlés-, valamint a tönköly kenyér is, aminek fogyasztása ajánlott – elssorban.

Arra való tekintettel, hogy többen jeleztétek, hogy van kert a családnak, vagy ismersöknek, szívesebben használjuk az így megtermelt zöldségeket, gyümölcsöket, mert nincsenek agyon vegyszerezve a tömeggyártottakhoz képest. Ezért, ha valakinek van „valamilye” (sárgarépa, alma…) az jelezze, mert szükség szerint „befogadjuk”, „jutalmazás” ellenébe!

Olcsóbb lesz a reform kaja! Igaz szinte senki nem volt, aki sokallta volna az eddigi árat, hiszen tudjátok, hogy pl. egy barnarizs akár kétszer annyiba is kerülhet mint a fehér…

Azért voltam képes közel annyiért adni eddig is az ételeket, mint amennyi egy normál menü, mert összedobott pénzbl, mi magunk csináltunk mindent. Most azért próbálok további 10%-ot engedni, mert van rá lehetség, némi támogatáshoz jutott az alapítvány, mely létre hozta a klubot.

         Végezetül néhány dolgot a mködésrl:

Nagyobb konyhába költözik a klub konyhája! A húsos ételek másik konyhában készülnek, emiatt senki ne aggódjon! Bevezetésre kerülnek a „kreditek”, ha sikerül kitalálnom, milyen formában. Ennek lényege, hogy ne csak pénzel lehessen hozzájutni klubon belül bármihez, legyen lehetség máshogy is egymás megsegítése. Fontos megjegyeznem, hogy eltéren a megszokottól, mindenkinek teljes betekintése lehet – kérésére – a folyamatokba, nincs „titok”… Még a fizetésemet is megkérdezhetitek, minden nyilvános számotokra, hogy láthassátok az „anyagiak útját”, mindezt azért, hogy tanácsokat tudjatok adni, vagy éppen megtudjatok nyugodni: ÉRTETEK VAGYUNK!

 

2005. augusztus 18.

 

Kedves Klubtagok!

 

Ez úton kérek, és egyben köszönöm meg segítségeteket! Nagy segítség lenne, ha valakinek van (vagy tud szerezni) használaton kívüli gáztzhelye, mert kevés a sütnk. Szükség lenne faasztalra is, de örökbe J! Jól jönnének még edények, lábos, fazék, fagyasztó láda, htszekrény… úgy általában konyhai felszerelés. Csakis olyanra van szükség, melynek hiánya számotokra semmilyen hátránnyal nem jár! Ha valaki úgy gondolja, hogy VEGYEK, nos… nincs pénzem rá, mert soha nem halmoztam fel. Amikor elkezdtem, mondtam, hogy mindenemet erre fogom költeni, és ezt is tettem. Azt is mondtam, ha valamire szükségem lesz, hozzátok fogok fordulni elször, hiszen értetek is van az egész. Felhívom továbbá figyelmeteket, hogy ismételten hozzájuthattok a pékárukhoz (bio-, teljes kirlés – éleszt nélküli is –, tönköly kenyér és szemle, valamint korpás zsemle, melyet az ebéddel tudunk kivinni, pénteken és kedden. Megrendelni eltte minimum két nap kell! Ez 20-30%-os megtakarítást jelent! Folyamatban van a szervezés, és remélem, hamarosan indul egy nagy kínálat pékáruból, ami kiterjed majd a kovászos, de adalékmentes fehérkenyérig, pékárukig is. Ha ez elérte jön a megtakarítás a közbeszerzésnek köszönheten, elérheti a 40%-ot is! Dolgozom rajta, hogy „ne fájjon a fejetek”! J

 

2005. augusztus 24.

 

Újdonság az igényl lap! Az „Igényllapot”, amennyiben lehet, juttassátok vissza a pénteki ebédkor, a 3-as; 4-es; 5-s; menük idben való leadása érdekében! Köszi! Ismét lehet pékárut rendelni. Heti két alkalommal juthattok hozzá: kedden és pénteken, az ebéddel kaphatjátok meg. Az igényt idben jelezzétek! Hamarosan nagy kínálat lesz ebbl is!

 

2005. augusztus 25.

 

Kedves Klubtagok!

 

„Szomorú” dolog történt, amit sajnálok!

Az elmúlt napokban nem egy étel, nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna.

Elnézést kérek érte, de annyira sok minden összejött, hogy képtelen voltam odafigyelni rendesen. A fiatal, kezd szakácsok jól dolgoznak, csak nekem nem volt elég idm. Nem ígérek semmit, de a jövben jobban odafigyelek rájuk, és a hibát „visszamenleg” korrigálom. Ez azt jelenti, hogy egy ételt ajándékba kapnak azok, akik pl. a „vegetáriánus lasanját” rendelték, mert nem volt megfelel. Ugyan ilyen volt a legutóbbi „vada” is, mivel kimaradt a pirítás. Ezt a két ételt, még egyszer megcsináljuk, és ajándékba kapjátok, de csak vacsorának! J Akiket érintett a dolog, pénteken megkapják, feltéve, ha az nap lesz rendelésük. Még egyszer elnézést! Ne adjátok fel! J Én sem teszem! J A feleségem itt ül mellettem, és azt mondja, hogy ne tegyük a mártásokat az ételre, mert lehet, hogy csak az nem ízlik valakinek. Nos, legyen. Gondolom, Nektek is jobb így. Csak a kivitelezés nehézkes. 

 

2005. augusztus 28.

 

Kedves Klubtagok!

 

Voltak, akik felhívták a figyelmemet a helyesírási hibákra. Köszönöm! J Nem hiszem, hogy sokat fog változni, a jövben, de nem azért hogy bárkit is bosszantsak vele. Én úgy vagyok vele, hogy nekem elég, ha megértitek, amit közölni akarok, a többi nem számit. Ha valaki ebbl kívánja megítélni törekvéseink lényegét, valószínleg rossz következtetésre jut.

Mától kedden és pénteken lehet pékáruhoz jutni. Legkésbb elz nap délutánig adjátok le az igényeiteket, de legjobb az ebédigényl lapra ráírni! Mint említettem, lehetség van gyógyteákra (teakeverékekre), aki úgy dönt, szüksége lehet rá, az szóljon, elkészítjük és a saját termoszába, ki is szállítjuk az ebéddel.

Nagyon fontos, hogy az ebédigénylre a neveteket írjátok rá!!

Bár a klubtagsági nem kötelez, de aki tud, az most segítsen vele, mert nagyon nehéz az új helyen való kezdés, és sokba van a klubnak! Nem kötelez, de jól jönne most nagyon!

 

2005. szeptember 7.

 

Kedves klubtagok!

 

Elnézést kérek! Igaz, hogy rozs köret volt írva, de mire az áztatásra került a sor, kiderült, hogy bio búza van, és nem rozs. Már nem volt id, hogy kiválogassuk a rozst mára. Nem ígérem meg, de, ha egyszer megnövök, nem fogok elrontani semmit! J

 

2005. szeptember 15.

 

Kedves Klubtagok!

 

Ha valaki tudna segíteni, hogy megjavít egy htt, az jó jönne nagyon! Amikor elkezdtük ezt az egészet, azt ígértem, hogy folyamatos fejldés lesz a klubban. Igyekszem minél többet, minél olcsóbban kihozni. Nem sokára „beáll” a pékáru, és lesz egy kóstoló tartva. Elindítottam a növényi tejtermékek elállításának szervezését. Jó lenne, ha jeleznétek, közületek – elre láthatólag – kiket fog érdekelni! Az igényl lap „egyéb” rovatába beírhatjátok! Aki úgy gondolja, szívesen látom eladáson: 2005.09.24. 09.00.órakor az Együd Á. Mveldési házban. Témája: kiút a betegségekbl, a depresszióból, és a kilátástalan helyzetekbl. („jövkép”) Az üvegeket kérnénk vissza! Köszi!

 

2005. szeptember 21.

 

Kedves Klubtagok!

Köszönet a gáztzhelyekért, már több is van, mint kéne, de ez nem baj. Viszont a htszekrénygond, csak részben oldódott meg. Ha valaki tud szerezni, Isten áldja érte! A növényi tejekhez lesz szükség a htre. Könyörgöm, az üvegeket juttassátok vissza! Aki úgy gondolja, szívesen látom eladáson: 2005.09.24. 09.00.órakor az Együd Á. Mveldési házban. Témája: kiút a betegségekbl, a depresszióból, és a kilátástalan helyzetekbl. („jövkép”)

 

2005. szeptember 29.

 

Kedves Klubtagok!

 

Mint, azt tudjátok, a Ti akaratotok az „szent” számunkra. Igyekszem minden kéréseteket teljesíteni, de, ha – véletlenül – nem sikerül, nézzétek el nekem! Felmerült bennem, hogy a jöv héttl, az 1-es menübl kett lesz. Ennek oka a következ: visszajelzéseitekbl azt szrtem le, hogy erre szükség van. Ezentúl az egyes menü minden esetben a nap adott gabonája lesz valamilyen formában. A 2-es szintén reform lesz, de mást kínál (rakott krumpli, brassói, bolognese…). A kettes menü összeállításához segítsetek abban, hogy mit szeretnétek látni benne, mit ennétek szívesen a reformok közül!  Aki úgy gondolja, szívesen látom eladáson: 2005.09.24. 09.00.órakor az Együd Á. Mveldési házban. Témája: kiút a betegségekbl, a depresszióból, és a kilátástalan helyzetekbl. („jövkép”)

 

 

2005. október 5.

 

Lap tetejére

 

 

Kedves Klubtagok! 

 

 

Mieltt beszámolok Nektek, megköszönöm, hogy ilyen sokan támogatjátok a klubot! Most nem csak a nem kötelez jelleg havi klubtagságira és az adó egy százalékára gondolok, amiért külön köszönet, de a személyes hozzáállásotokra is!

Van néhány örömhírem ismételten!

-         Annyira gyorsan gyarapodik összefogásunk létszáma, hogy az utóbbi idben már nem volt elegend id az ebédek idben való eljuttatására hozzátok, és bizony sokan jóval késbb kaptátok meg az ebédet. Éppen ezért, egy új autót biztosít a klub részére az alapítvány, a meglév öreg, de még mköd autó mellé, hogy így elbb juthassanak ebédhez azok, kiknek eddig bosszankodásra volt okuk.

-         További fejlesztés, hogy ezentúl napi 6 ebédajánlat lesz. Megduplázódik a reform (1-es) menü. Így aztán, ezentúl már nem mi határozzuk meg, hogy melyik napról legyen kivéve az étkezésbl az életet, egészséget, és ert adó gabona, a zöldség és a csíra, hanem Te saját magad, saját belátásod szerint, ezzel is növelve „szabadságodat” a döntésben. Ennek megfelelen az 1-es menü, minden esetben a napi gabonaköret lesz valami feltéttel, a kettes egy „könnyebb” változata, mondjuk pl.: fzelék és fasírt. A 3-as és 4-es menü vegetáriánus menü lesz, ami már tartalmazhat tojást, tejterméket, cukrot, ecetet…, csak húst nem. A 4-es és 5-ös menü általában húsos ételek lesznek, bár ettl egy kicsit óva intelek benneteket, ha az egészségeteket megakarjátok rizni!

-         Nagy lehetséget ajánl az alapítvány a Klub tagjainak! Az, aki összeírja, hogy mennyivel járult hozzá a klub mködéséhez (legyen az: ebédre, mködésre… kiadott pénz, támogatás), az alapítvány egy igazolást ad ki, hogy az adóból le tudja írni a klubtag. Hiszen az alapítvány a klubot támogatja elssorban a jövben, hogy minél több egészséges és boldog ember legyen. Szóval: Írd össze, mennyi pénzel járultál hozzá a klub mködéséhez, s ha letudod írni az adódból, értesíts minket és, ha a keretbe belefér, adóigazolást kapsz. Így megint sok pénzt takaríthatsz meg megadnak, igaz csak év végén lesz kézzelfogható (felér – véleményem szerint – egy étkezési utalvánnyal ez a kezdeményezés!).

-         A fejldésünkhöz tartozik néhány dolog még! Bvült a személyzet létszáma, akik azon fáradoznak, hogy Titeket ellássanak. Természetesen ezzel együtt ntt az alapítvány kiadása is, mely támogatásként igyekszik finanszírozni a klub fejlesztését, és ellátását. A gyorsan növekv létszám, és tennivaló annyira nagy ütemet vett, hogy már képtelen vagyok mindenre odafigyelni, és ezért többször hibáztam – igaz, eltte sem voltam egy „agytröszt” J. Az ellátásotokban szorgoskodó személyzeti létszámnövekedés lehetvé tette, hogy szétosszam a munkát és újból többet foglalkozhassak azokkal, kik ezt igénylik. Gondolok itt a következkre: Többen jeleztétek, hogy nagyon jó lenne összejönni és fzni kicsit, mit hogyan, miért… Nos, ez megoldásra kerül, akárcsak a pékáru, és tejtermék – amit már régebb óta ígérgetek, de rajtam kívülálló okok miatt még várat magára. Terv szerint péntek esténként lehet rá alkalom, hogy találkozzunk, fzcskézzünk, beszélgessünk, szórakozzunk. Rövid idn belül elintézem már ezeket a dolgokat, hiszen sok „terhet” letudtam, a „kiszolgáló személyzet” növekedésével.

-         A feladatokra beállított személyek, és azok elérhetsége:

Életmódklubról lehet érdekldni:

Varga Zsuzsánál a 30/396 4408

A konyhát, kiszállítót (ebéd, gyümölcslé, pékáru… igény):

Marosi Ivett 70/948 3922

Eladásokról, szervezés alatt álló programokról:

Molnár Szilvia 70/948 3933

Amennyiben úgy érzi valaki, hogy „rám” van szüksége:

A „Bolond” J 70/563 7105

-         Vannak köztetek olyanok,  akik úgy érzik valamiben segíteni tudok (lelki támasz). Most egy kicsit több idm van, s az elmaradt beszélgetéseket lehet pótolni, csak az a kérésem, szóljon eltte telefonon (70/563 7105)!

 

 

Kis beszámoló elért eredményekrl, további tervekrl.

 

Sok mindent elértünk egy év leforgása alatt.

-         Reform konyhánk van

-         Csíráztató gépünk

-         Nagy teljesítmény zöldség-gyümölcsfacsarónk

-         Konyhai felszerelésünk

-         Megoldott a kiszállítás

-         Tanácsadás van és tördés

-         Voltak és lesznek összejövetelek, szórakozás

-         Kredit, hogy minél többen el tudjanak érni „bennünket”

-         Pékáruk…

 

De nézzük a továbbiakat is!

 

Egyre növekv létszám arra készteti a klubot, hogy egyre többet nyújtson tagjainak és egyre kedvezbben!

 

-         Nincs messze az ígért pékáru bvítés

-         A növényi tejek, sajtok, húsok, pástétomok, zsírok… megjelenése sem, amit mi magunk készítünk majd

-         Az öt menübl, hat lesz a jöv héttl (2005. október 10.). A reform menü ajánlat „megduplázódik”!

-         Több lehetség lesz találkozásra, és beindul az együtt való reform kaja fzése, és „elpusztítása” is J!

-         Bvül a létszám, mely Titeket, klubtagokat szolgál ki a jövben!

-         Következ lépés amit tervezek (-zünk), hogy saját konyhát építünk…

-         Valamint egy nagyobb fába vágjuk a fejszénket! Isten segedelmével létre hozunk egy olyan helyet, ahol bármikor összejöhetünk, éjjel nappal használhatjuk. Egy olyan helyet, melyet felszerelünk kényelemmel (dzsakudzi, szauna, bronzárium, kondipad…) szórakozási lehetséggel (hifi, videó, biliárd, asztali foci, könyvek, újságok…), ételkészítési lehetséggel (konyha, tálaló-kiszolgáló pult…) és ami még eszünkbe jut. Ha valaki azt hiszi, hogy megbolondultam – bár nem hiszi rosszul – mégis, amondó vagyok, hogy tanuljon meg bízni abban, hogy mindezt megvalósítjuk, hiszen az eddigiek is a „semmibl” nttek ki, csupán az összefogásból! Várom a segítségeket, a pozitív, ersít gondolatokat és cselekedeteket, mert a fizikai valóságunk így épül fel: GONDOLAT, SZÓ ÉS CSELEKEDET!

 

Éppen ezért, a fent leírtakra sokat gondoljatok, beszéljetek róla, és cselekedjetek ez irányba amikor csak tehetitek, tudva, hogy amit létre hozunk valóban MINDENKIÉ lesz!

 

 

A jöv f irány elve, hogy az egészség megteremtése, megtartása… mellett a legfbb dolgot hozzuk létre és mutassuk be, ami nem más, mint:

 

az EGYSÉG

 

mert minden, ami egység, az er és élet…

 

Minden, ami széthúzás; különállóság,

 

szétesés, pusztítás, és pusztulás volt az ember életében, a múltban, a jelenben és a jövben is az lesz!

 

 

Kedves Klubtagok!

 

Legtöbbször úgy kezdem, hogy elnézést kérek valamiért. Most pl. a tegnapi (szerda) napért, mert késbb indultunk ki az étellel. Ennek oka hogy az egyik szakácsunk, úgy döntött, inkább vállalkozó lesz, és itt hagyta a konyhát. Mi tagadás, jó lett volna, ha ezt úgy teszi, hogy szól elre, de sajnos nem tette, így aztán nem volt id szerezni új embert az napra, mikor reggel lelépett. Még egyszer elnézéseteket kérem!

A bvített pékáru lehetség még várat magára, mivel a kiszemelt pékség még mindig nem dolgozta kis ajánlatát.

Arra való tekintettel, hogy a munkát felosztottuk magunk közt, jut id arra, hogy foglalkozzunk olyan dolgokkal is, amit régóta szeretnétek. Gondolok itt most a közös fzcskézésre és „evés-ivásra”, meg aztán dumálhatunk is jókat, ha már „felengedtünk”. Ezeknek az közös fzcskézéseknek az elre látható idpontja minden hét péntek 17.30 óra, vagy 18.00 órai kezdet lesz. Igaz, akikkel beszéltem eddig személyesen, inkább a szombat délutánt javasolták, mert, hogy sokaknak elfoglaltságuk van még. (hiába, meg kell élni valamibl). Igyekszem elintézni, hogy szombat délután lehessen ez a program. Ez az „ajánlat”, már jöv héttl él! Akiknek gyereke van, nyugodtan hozhatja, hiszen van egy játszószoba játékokkal, tévével, videóval… amennyiben valakit az tartana vissza, hogy mindez mibe kerül, hát ne maradjon otthon, mert nem kezdem el úgy, hogy ne tudnám megoldani – akár egyedül is – az anyagi oldalát!

Majd el felejtettem! Az elz heti étlapon rosszul tüntettem fel, az árakat. A reform menü 450-be kerül, nem 400-ba! Elnézést! Viszont idetartozik, hogy ez már nem lesz így sokáig, hiszen nemsokára lejebb vihetjük az els két menü (reform) árát, mivel nagy ütemben n a létszámunk. Üdv: Mi J

 

2005. október 19.

 

Kedves Klubtagok!

 

Sokan vártátok hogy legyen közös ételkészítés, azért hogy megtanuljátok ti is, hogyan kel ezeket, az ételeket elkészíteni. Végre ennek a kéréseteknek is eleget tudok tenni, mivel sikerült a munkát szétosztani. Még egy kis türelmet kérek tletek, amíg betanulnak a munkában a fiatalok, akik egyébként nagyon ügyesek és mindent megtesznek. Sokaknak közületek nem felelt meg a péntek esti idpont, mert nagyon sokat dolgoztok, most örömmel közlöm, hogy sikerült szombatra áttenni ezt a programot. Így aztán nem lesz akadálya, hogy minél tben gyertek el, és egy jót vacsorázunk egyt a közösen, elkészítet ételbl. Akinek gyereke van nyugodtan, hozhatja, hiszen játékok sznyegek kisbabák és a nagyobb gyerekek is egyaránt tudnak játszani. Ezek az összejövetelek alkalmasak ara hogy megtegyétek észlevételeteket segítve ezzel a fejldést. Receptretekre, ötleteitekre továbbra is szükség van. Senkit ne tartson vissza; ha jönni akar az, hogy az anyagira gondol. Nem kel agodni mindig meg fogjuk tudni finanszírozni az összejöveteleket. Sokak számára szokatlan de én magam egy-egy dolog megvalósítását nem kötöm pénzhez, mint feltételt. Elnézést kérek, mert az ígértem pékáru bvítése lesz de ez, mégse olyan egyszer, még várat magára, akár csak a növényi tejtermék. Én aztán el tudok kalandozni. Szóval: Els közös fzcskénk október 22. szombaton 16 óra Móricz Zsigmond Mveldési Házban ahol Klub összejöveteleket tartottuk. Természetesen bárkit hozhatok magatokkal. Nem lenne rossz, ha elre tudnátok jelezni jöveteli szándékotokat (sms, vagy telefon) 0670 9483933 számon megtehetitek.

Következ héten, kedden bevásárlást tartok (2005. 10. 25). Igényeteket szokás szerint adjátok  legkésöb vasárnap este, interneten keresztül, írásban, telefonon, sms-ben.

Annyi kérésem a mostani beszerzéssel kapcsolatban -, mivel kevés most az anyagi forrásom nem tudom megfinanszírozni, amit kértek. Aki teheti, most elre finanszírozza.

 

2005. október 27.

 

Kedves klubtagok!

Nem minden napira sikeredett ez a közös fzcske. J

Pizzát készítetünk, vagy legalábbis akartunk.

A végeredmény egy „csizmatalpra rakott finomság” lett.

Történt ugyan is, hogy a sütt valamelyikünk – takarékossági okokból – tartalékra tette, amíg a feltéteket rápakoltuk.

Az eredmény: „jó ers csizmatalp lett” J Kész röhej volt, ahogy hárman fogták a tepsit és egy valaki szeletelni próbálta. Látni kellett volna, ahogy lereagálták a klubtagok az egészet!

Az els pillanatban némi udvariasságból elkövetett – „jó ez” – biztató szó is elhangzott, de volt aki, az addig eltöltött néhány órát sajnálta, egészen addig, amíg aztán néhány „beszólás” után, ami a pizzát jellemezte, az egész társaság nevetésbe fakadt ki. Aztán a jó íz kacaj, és a második tepsi sikere, na meg a közös kis eszmecsere a javaslatokkal… megkoronázta az estét, és végül is mindenki jól érezte magát.

Elnézéseteket kérem, de jobban bele gondoltam nem fogom bírni azt hogy szombati napot is bevállaljam az élet klub kedvéért e nélkül is rengeteg teendm  marad egész hétvégére és még nem beszéltem arról hogy a családom is igényt tartana rám néha. Ezért marad a pénteki nap az ilyen összejövetelekre ahol módunkban ál közösen ételt készíteni együtt vacsorázni eszméket cserélni, mködéssel kapcsolatos véleményeket meghalhatni „és az elveszetnek tnt családi jeleget ápolni . Tehát ezentúl  minden pénteken 17-30-tol találkozhatunk a Móricz Zsigmond mveldési házban Szentjakabon. Holnapi nap 2005-10-28 péntek nem fzcske lesz hanem beszélgetés Él lánc Magyarországért társasággal a „Hit a természetvédelem testi lelki ekéség és a társadalom szerkezet összefüggései”. 2005-10-28 .16 óra szentjakabi Mveldési ház.  Akiket érdekel, szívesen látjuk!

         A klub tagjai kedvezményt kaptak a kaposvári „SOMODRIN SÓBARLANG” használatára. Hogy mi is ez valójában nézzétek meg a mellékelt lapon. Senki ne ijedjen meg, nem fogok szólapokat terjeszteni köztetek, csak infókat juttatok el, ahogy tudok.

 

 

2005. november 1.

 

Kedves Klubtagok!

 

Mieltt az „újdonságokra” térek, muszáj egy kicsit nekem is „panaszkodni”. Amikor ezt az egészet (klub) kigondoltam és elindítottam, már akkor tudtam, hogy lesznek nehéz idszakok benne. Kikívánkozik bellem, hogy cefetül belefáradtam ebbe az egészbe. Nem azért mondom el, hogy bárki is megsajnáljon érte, errl szó sincs. Amikor leülök Nektek írni – bár, nagyon rühellek gépelni – azért teszem, hogy kitartásra ösztönözzem azokat, kiket a „kétely” kerülget. A kétely, hogy valaha is képesek leszünk rendesen elvégezni ezeket a dolgokat felétek. Nagy gond – na nem az én részemrl, mert nekem semmi nem az –, hogy vannak köztetek olyanok, akik nem tudnak másként tekinteni erre a klubra, mint egyfajta szolgáltatásra, vagy épen egy üzletre. Nem kívánom senkitl, hogy az én fejemmel gondolkodjon. Még azt sem, hogy megértsen, st azt sem, hogy higgyen nekem. Amit tehetek, az, hogy megkérlek benneteket, ne kételkedjetek abban, hogy nem üzletként kezelem ezt a dolgot és nem szolgáltatást végzek. Szeretném, ha megértenétek, hogy a mködés: összedobott anyagokból (pénz, felszerelés, alapanyag, szellemi munka, fizikai munka…), létrehozni és fenntartani valamit, ami gyökeres változást hozhat az emberiség egészségében, tudatában, környezetében…

Nekünk „azzal kell fznünk”, amink van. Jelen esetben tanuló szakácsokkal, irodistákkal… Ezt tudjuk jelen pillanatban megfinanszírozni. Egy tanuló szakács, egy tanuló irodista, de én magam is, ki évtizede „birkózik” Értetek… követ el hibát. Az elején többet, aztán egyre kevesebbet, ahogy belerázódik feladatába. Amennyiben valaki úgy érzi, hogy nem bírja tovább, nincs türelme kivárni a „csorbák köszörülését” (a kaja késbb érkezik, nem jól sikerült…), az nyugodt lelkiismerettel álljon tovább, keressen egy „profibb”, eredeti „vállalkozást”, ami ellátja t. Mivel csak kérhetek, azt kérem, tegye ezt úgy, hogy közben jókívánságai maradnak meg e kezdeményezés felé, bízva abban, hogy odáig fejldik, amit késbb szívesen használ, vesz igénybe. Képtelen vagyok többet tenni értetek, mint amit teszek. Nem bírok többet. Isten segedelmével, nemsokára épül a saját konyhánk, lesz létszámbvítés jövre, ami a profibb ellátásotokat szolgálja majd. St! Folyamatban van egy olyan hely kialakítása, amirl beszéltem már az elzekben (egy hely ahol medence, szauna, kondi gépek, eladóterem, park,…), igaz, nem Kaposváron lesz, de sokak számára elérhetvé fogom tenni. Ehhez kaptunk egy nagy ingatlant, ami 170 m/2 épület és nagy telek. Ennek kialakítása is folyamatban van. Ha valaki azt hiszi, hogy ennyire sok pénz jön be tletek, elmondom, hogy nem így van! Nem abból finanszírozom. Sok mindent kapunk, amit késbb majd részletekben adunk vissza a támogatóknak. Amikor létre kívánom hozni számotokra azt, amirl beszélek, nem pénzben gondolkodom. Az emberi megértésre számítok, ami aztán cselekedetben nyilvánul meg. Eddig le a kalappal, mert nagyon sokan segítettetek! Magatoknak köszönhet az, ami van idáig, senki másnak!

Sokat ígérgettem a pékárut. Olyan rossz ez a szó, hogy „ígéret”. Amolyan kötelesség szül jellege van, és én nem vagyok híres arról, hogy a szabadságomat csorbítsam akarattal. A lényeg, hogy végre megérkezett az ajánlat, amit tudok felétek tálalni. Az ajánlott pékárukat a jövben – kezdve a jöv héttl –, napi szinten megrendelhetitek! Sikerült némi kedvezményre szert tenni, így olcsóbban juthattok a pékárukhoz. Mivel a szabad választás híve vagyok, ezek a pékáruk – összetételüket tekintve – az egészséges és a kevésbé egészséges termékeket egyaránt tartalmazza. Annyi különbség van, hogy a fehér lisztes pékáruk nem élesztsek, hanem kovásszal készültek, és nem tartalmazzák azt a „rengeteg” adalékanyagot, amit általában sütéshez használnak. A teljes listát mellékeltük. „Ha már lúd, legyen kövér!” Megpróbálkozunk kétféle növényi tejjel (kókusz, rizs), amit szintén napi szinten igyekszünk eljutatni azoknak, akik igénylik. Aki laktóz érzékeny, annak is jól jön! Ezek a tejek, alkalmasam olyan ételek elkészítésére is, amikhez a recept tejet ír. 2-3 napig elállnak htben. Beindul a „forrásvíz futár” is! Sokan isszák közületek a tiszta forrásvizet. Van egy Istvánunk, aki szereti a természetet járni és elvállalta, hogy hordja a vizet Nektek. Az ára nem változik, továbbra is 100 Ft lesz öt liter. Az telefonszáma, ahol egyeztethettek: 20/947 1786.

Azt hiszem ennyi, amit elakartam mondani. Aki teheti, az segítse a mködést a nem kötelez klubtagságival, vagy az adó 1%-val.

Üdvözlettel: én J

 

2005.11.06.

 

Kedves Klubtagok!

 

Remélem nem lesz sok bellem, mert már megint „levelezek veletek”! Ez nem azért van, mert ers közlési kényszerem van. Elször is köszönöm, azt a sok SMS-t, emailt, jókívánságot, amit névnapom alkalmából nyilvánítottatok ki felém. Külön megköszönöm még egyszer, a rendkívül finom, igazi reform tortát, amit kaptam! Én nem szoktam hozzá sem születésnap, sem névnap ünnepléséhez, mert „soha” nem volt ünnepelve az életembe. Ennek nem a szüli szeretet hiánya volt az oka, inkább a nagyfokú szegénység. (Nem panaszkodásból, vagy sajnálat beszerzése céljából írtam le az elz mondatot! J). Eszembe sem volt, hogy névnapom van, az els beérkezett jó kívánságig. Bár nsülésemkor családom – az elején – igyekezett ünnepelni ezeket a napokat, unszolásomra elmaradtak az ilyen ünnepek. Egyedül gyerekeimnek tartjuk meg. Szóval: én nem szoktam ehhez. Bár igyekszem a nagy érzelmi kilengésektl távolabb maradni, el kell mondjam, hogy nem sikerült, ugyanis (gondolom az egom) nagyon jó érzés volt, azt hiszem meghatódásnak hívják. J Ennek ellenére nem tudom megígérni, hogy a jövben a naptárt fogom „bújni”, és a neveket nézni, st azt sem ígérem, hogy felköszöntök bárkit is neve napján! Ezt nézzétek el nekem! J

Most megint kérés következik! Senki ne idegeskedjen azért, mert állandóan kéréseket zúdítok rátok! Akik úgy érzik, hogy rossz érzés kerülgeti, mikor olvassa soraimat, dobja nyugodtan a szemétbe, és felejtse el ezt a levelet! Ezt csak azért mondom, mert nem ismerek annyira mindenkit, mint amikor „én csináltam mindent”. Lehetnek olyanok köztetek – bár elmondtuk, hogy milyen elven mködünk, amikor elször megkerestek bennünket –, akik nem tudják elhinni, hogy ez az egész egy összefogás eredményeként jött létre, és nem üzlet, soha nem is lesz az, függetlenül attól, hogy van benne „anyagi mozgás”, hanem KLUB, ahol igyekszünk egyre több mindent, egyre egészségesebb… dolgot, minél olcsóbban kihozni. (Én aztán tudok mondatfüzéreket alkotni, jó hosszúakat. Azt sem tudom, érthet-e?! J)

 Szóval! Segítség kell! Egy „kis porszem került szerkezetünkbe”. Persze amikor leírom, hogy mi, sokan úgy fogják gondolni: „Ez porszem!!! Ez SZIKLA!!!” Persze ez is mint minden, viszonyítás kérdése! Az serd fáját képes vagyok gyepnek látni, olyan távolságból nézem a dolgokat sokszor. Persze tudom, hogy erd, de most jelen esetben inkább porszemnek nézem az a „sziklát, ami a fogaskerekek közé került”, mint sem, hogy azt gondoljam, nem vagyok képes felemelni és eltávolítani, hogy ne akadjon meg a gép tle. Nektek is jobb, ha majd porszemnek hiszitek, mert vagyunk annyian, hogy együtt simán kiemeljük a fogaskerék kerekei közül. Sokan tudjátok közületek, hogy én nem pénzben gondolkodom, amikor valamit létre kívánok hozni. Ha arra gondol az ember, hogy minden pénzbe kerül, egybl ez ugrik be: „ez az, ami nincs”… Így aztán fuccs az egésznek, még mieltt neki látott volna. Vagy éppen nekilát – a mai világban – „legnehezebben megszerezhet dolog megszerzésének”: a pénznek. Lehet, hogy bolond vagyok, de én nem így „építkezem”. Minden, ami létrejött egy gondolat volt, egy „HIT”. Ezt szó követte, majd tett… és így vált fizikai valósággá! Ez a billentyzet is, amit éppen ütögetek azért, hogy Te olvashasd, amit leírtam. Valaki kigondolta, hitt abban, hogy képes megalkotni, elmondta, és mint kijelölt cél, cselekedett az irányba hogy valóságként lássa, amit kigondolt. De tegyük szívünkre a kezünket és valljuk be, hogy túl nagy jelentséget tanúsítunk annak, amit mi emberek pénznek hívunk, holott csak egy festett papírdarab, nem beszélve arról, hogy a korház, amit épp rá akar dlni a betegekre, az nem pénzbl épült, hanem téglából, s a tégla is agyagból van nem pénzbl, s az agyagot a természet adta. KÉT KÉZ HOSZTA LÉTRE A KORHÁZAT, az is tudja megjavítani! Azért, mert nincs festett papírunk, essen rá a vakolat a betegre?! Így is lehet gondolkodni, de nem tartom célravezetnek. Nem szolgálja igazán azt, amit az ember az életében, mint valóság kíván látni. Nem hinném, hogy bárki azt kívánja látni közületek, hogy szerette ilyen kórházban van. (Persze azt sem, hogy egyáltalán korházba legyen.). Nos, mi konyhát hozunk létre, így: gondolat, hit, szó, tett! Ha tudtok hinni benne, hogy inkább mködnek így a dolgok, ahogy én levázoltam, mint sem, ahogy azt Nektek igyekeznek beadni egy életen keresztül, hogy mindenhez pénz kell, semmi nem ment meg bennünket célunk elérésétl.

A következ módon kívánok nagyobb konyhát létrehozni számotokra:

Hagyta magát meggyzni egy építészmérnök, hogy amit mi csinálunk az jó, és követend dolog. Ezért elvállalta, hogy ellenszolgáltatás nélkül elkészíti a tervrajzot. Aztán egy kmves brigádot is sikerült meggyzni, kik éppen az udvarban a régi istállót bontják (vasárnap! Nem hogy pihennének velem együtt J), melynek helyére a konyha lesz. Igaz, nekik késbb részletben majd kifizetjük a munkadíjat, abból, amit megtakarítunk, hogy nem fizetünk bérleti díjat a jelenlegi konyháért. De mennyünk tovább! Rendkívül nagy meggyz képességemnek köszönheten (vállveregetés, taps, ováció! J) – bocsi, hogy humoros kedvemben vagyok, azért még a segítségkérés komoly – egy építanyag kereskedt is rábeszéltem, hogy a hiányzó építési anyagokat bocsássa rendelkezésünkre hitelben, amit aztán törlesztünk felé. Ennyi rizsa után, a lényeghez értem. A keresked visszamondta ajánlatát – persze érthet okokból – így aztán itt egy kicsit „meg süllyedt a szekerünk”, muszáj megtolni. Folyamatában a következ dolgokra lenne szükség, még akkor is, ha késbb részletben fizethetjük vissza az árát. A pénzt, azt nem említem, attól nehezen váll meg az ember általában, de, ha TE megtudsz, tedd meg! J Fontossági sorrendben írom: Fuvart vállaló fuvaros, cement, sóder, homok, tégla, járólap, csempe, tetanyag (fa, cserép…), nyílászárók, villanyszerel és villanyszerelési kellékek, ftésszerel és ftésszerelési kellékek (radiátor már van), konyhafelszerelés (mosogatók, elszívók, edények…, minél nagyobbak!), de még számítógép is jól jönne. Hogy juthatunk hozzá ezekhez közösen? Ha van Neked és nincs rá szükséged, ha sokat támogatod ezeket a dolgokat gondolataidba és ha sokat beszélsz ezekrl másoknak és k adnak, ha pénzt dobunk be, akár kölcsönt, ha tudsz benne hinni, hogy megtudjuk oldani… Lehetne sorolni, mi mindenben tudtok segíteni! Nem, mint ha eddig nem tettétek volna meg sokan közületek! Úgy gondolom, hogy az új saját konyha létrehozásával – hanem is egybl –, megint olcsóbbá tehetjük az ételeket és egyéb dolgokat, kezdve a bio-, reform kajával. Ha van jó ötlet, segítség szóljatok! 70/563 7105

Üdvözlettel: MI J

 

2005. december 1.

 

Kedves Klubtagok! Ismételten köszönöm mindazoknak, akik támogatják ezt a klubot! Ugyanakkor, felszeretném hívni a figyelmét azoknak, akik „belecsöppentek” a klubba, hogy KLUB-ként mködünk! Ezt csak azért írtam, mert az utóbbi idben, nagyon sok idmet elvitt a klub fejlesztésével való foglalkozás, és nem tudok odafigyelni annyira, mint eddig, A növekv létszám ütemével együtt nem biztos, hogy az ez irányú tájékoztatás is megfelel volt. („Klubtag az, aki kéréssel jön hozzánk”!)

 

2005. december 8.

 

Kedves Klubtagok!

Van számotokra örömhírem, és „üröm” hírem is. Mert ugye tudjátok, hogy a mély nem létezik a magas nélkül, a nap sütötte fának is van árnyéka. Mivel is kezdjem? Talán, azzal hogy volt szíves valaki és rám küldte a hatosságokat. Végül is köszönettel tartozom neki, mert így legalább tlük is segítséget kaptunk, mert tetszik nekik az amivel, ahogy foglalkozunk. Nem „hurcoltak” meg bennünket felfedték a hiányosságot, amit pótolunk. Bár nem tudom ki tette ezt , valószín nem közülünk volt, arra kérem, ha már „építeni” nem tud, legalább ne romboljon.

Most egy kellemesebb hír. Képzeljétek, van egy belvárosi éttermünk. Tben jeleztétek, nem lenne rossz egy ilyen. Ismertek már annyira hogy számomra óhajotok a megvalósítandó. Természetesen ez is, mint minden eddigi gyerekcipben jár, de ez nem ok arra, hogy ne csináljuk. Így jöv héttl a Szent Imre utcai (templom és a vöröskereszt közt) Éden vendéglben már mi vagyunk. Érdekldjetek.

Mos megint kellemetlenebb hír. Jövben a kreditek beszolgáltatása (1 kredit = 1Ft) elre esedékes. Ere a lépésre azért van szükség, mert kifogytam az anyagiakból most, illetve az „új felállások” ezt igénylik. Nincs energiánk arra, hogy utólag szegyük össze az alapanyagokra a pénzt. Természetesen nem lesz gond az sem, ha valaki elre jelzi, hogy késbb fizet.

Remélem, hogy ellátogattok néha az „éttermünkbe”! További szép napot!

 

 

 

2006. Február.16.

 

Kedves Klubtagok! E héten, szombaton (18.-án) 12: 30-kor Indiai ételeket ebédelünk (almachakni, sült sabji) az Éden vendéglben (Szent Imre 2/a.) Melyre szeretettel várom az érdekldket. Szóljatok holnap estik, hogy tudjam a létszámot (70/ 5637105) aztán egy kis zene, egy kis duma. Anyagi vonzata miatt ne aggódjatok eddig sem kértem semmit, és mégis volt minden.

 

 

2006. március 9. 

 

Kedves Klubtagok!

Elindultak a tárgyalások végre az E.Ü: Fiskolával, ami azt jelenti, hogy valamikor a közeljövben minden frappánsabban fog menni, kevesebb lesz a probléma, és több mindennel szolgálnak majd (Terv szerint: étel, forrásvíz, pékárú, gyógyteák, biocsírák, eladások, növényi tejek…)

Ne vegyétek tlem rossznéven, hogy szólni merek! Igaz, hogy mostanában nem tudtam személyesen foglalkozni veletek a sok teendm miatt, de ez nem ok arra hogy egyesek közületek fojtogatják ezt a kezdeményezést! Nagyon „felhígult” a klub. Egyesek nem fogják fel igazán ezt a lehetséget, amit régóta támogatok, és finanszírozok, hogy egyáltalán jelen lehessen a bio-, reform étel ilyen formában Kaposváron. Elmondom még egyszer, hogy az-az ár, amit fizettek az 1. menüért, jóval többe kerül, mint amit Tletek kérek!!! Nem várok el semmit cserébe, higgyétek el, de aki nem tudja értékelni, aki nem tudja elnézni a hibáinkat, melyekkel nehezen birkózunk meg, inkább álljon tovább és ne fojtogassa a klubot! Van olyan köztetek, aki „szabad szellemre” hivatkozva, amit én is szívesen vallok, három kaját rendel, de kettt akar fizetni. Nos, tegye meg az ilyen ember, hogy inkább felejtse el ezt a kezdeményezést, és készítse maga el ezt a kaját magának. Ha ezt megteszi, rájön, hogy valaki a kezét nyújtotta, de neki az egész kar kellett volna. Nem tudom, ki volt az, nem is érdekel, csak a kiszállító fiú jelezte az esetet. És még valamit! Legyetek szívesek – minimum –, azt a mennyiség hozzájárulást megadni ételenként a klub mködéséhez, amit megjelöltünk! Ne haragudj, hogy nem tudom finanszírozni az ingyen étkeztetésedet, bár – hidd el – szívesen megtenném, ha rajtam múlna. Legyen elég az, hogy a feléért kapod itt azt, ami kétszer annyiba kerül a mindennapokban! Higgyétek el se rosszindulat se harag nincs bennem, és akinek nem inge ne vegye magára OK? Köszi! 

 

 

2006.04.12.

 

Kedves Klubtagok!

Sajnálattal közlöm, hogy vissza kell az árakat alakítani az elzekre, az egyre növekv kiadások, áremelések miatt. 500 Ft-ba kerül ezentúl ismét az 1-es menü. Arra kérek mindenkit, hogy az igény leadásakor szíveskedjen befizetni ezentúl az ebédet, vagy ha hét közben rendel, akkor leszállításkor. Sajnálom, de eddig bírtam csak anyagilag. Nem tudom továbbra is elfinanszírozni, az amúgy is kedvezményes lehetséget! Elnézést kérek mindenkitl, ha úgy érzi ez kellemetlen számára. Legyetek szívesek e kérésnek eleget tenni! Akik megbeszéltek velem valami mást, rájuk természetesen nem vonatkozik!

 

Kedves Klubtagok!

 

2007. január 23.

 

Rohadt nagy bntudattal kellene, hogy küszködjek az iménti telefonbeszélgetés után. Valaki nem „klubtag” azt mondta, becsaptam t és Titeket is. Nézzétek el, de gondolataimat fogom leírni, bármennyire is „szennyes” megfogalmazásnak tnik. Hagyjuk az etikát, meg a szabályokat, csak zavarnak a gondolataimba. Szóval, most 2007. január 16. van és az imént tettem le a telefont, egy hosszabb beszélgetés után, és ha normális ember lennék, nem „csak1bolond”., kurvára nagy bntudatom lenne. De nincs. Ugyan akkor alkalmassá vált a helyzet, hogy a „kellemest a hasznossal összekötve hírt adjak néhány dologról.

         Elször is. Azokat az embereket nevezem klubtagoknak, kik valamikor megkerestek, és bármilyen jelleg kéréssel fordultak hozzám. Legyen az reform kaja, beszélgetés… egyéb.

Amúgy is régen hallattam magunkról, és eredményekrl.

Le kell szögeznem, hogy amikor leírom a történéseket, nem magyarázkodom, nem kérek elnézést azért amit eddig tettem, hiába is érezné bárki úgy, hogy jár Neki. Ha én úgy éreztem, jár valakinek, meg is tettem.

         Arra gondoltam, ha leírom Nektek a múltban történteket, nem kell saját elképzeléseitekre hagyatkozni, azokra amiknek vajmi kevés köze lehet annak, ami az elmúlt idszakban történt a „klub terén”. A bio-reform kaja szüneteltetésének, a valódi okait írom le! Nem megfeledkeztem rólatok, nem errl van szó. Tény és való, hogy nagyon sokat bele kellett finanszírozni az elején, melynek elnyeit abban láthattátok, hogy „megfizethet” volt az egész, amit csináltunk.

Hol ment el az id, és mik is történtek valójában?

Rengeteg idt töltöttem azzal, hogy megfeleljek az egészségügyi fiskolának, hogy beszálljon a bio-reform étkeztetésbe. Sok-sok írásos anyagot készítettem, és sok-sok idmet vette el. Miért is nem lett belle semmi? Én arról az okról beszélhetek, amit én látok annak. Van egy illetékes, aki dönt, és jónak látja ezt az egészet. Motiválja saját édesapja betegsége is, akin szívesen segítene. Aztán van papírforma, aminek megkellene felelni, de a hivatalos szervek, szinte mindent megmozgatnak, hogy ez az egész ne jöjjön létre… Hogy miért? Had ne magyarázzam, hosszú lenne. Aztán lassan elfogy a türelem, idközben meghal egy hozzánk közel álló valaki,,, és az az ember, akin múlott, „feladja”, nincs motiváció, belefárad, nem „küzd”.

Úgy gondoltam, mivel nyakamra jártak a hivatalos szervek, megpróbálok, egy konyhát engedélyeztetni a fzéshez. És ha már engedélyeztettem, legyen egy reform étterem is (Éden vendégl). Ehhez persze pénzre lett volna szükség, én meg nem vagyok arról híres, hogy ha hozzám kerül, tartogatom. Ha pénz jön, egybl elköltöm, még ha nem is magamra. Kerestem befektett segítségül. Feltétlenül el kell mondjam, hogy egy klubtag férje, aki rendelkezett pénzel, szállt be az immár üzleti klubba, több, mint egy millió forinttal. Tettem ezt én is, csak én nem üzleti megfontolásból. Igaz, az én „tkém” nagyrészt, munkaer, szaktudás, kapcsolatok… és némi pénz volt. Egy olyan barátomra bíztam az egész kis vendéglt, akit testvérként szeretek, és bízom benne, függetlenül attól, mekkora „csibész”. Igaz, én mindenkiben bízok, mert bízni kell! Megbukott a rendszer, mivel rosszul választottam ki az éttermet (adottságok), illetve barátomhoz nem állt annyira közel, az amit én elképzeltem, és szó ami szó, a kaja íze is csapni való lett, mert kezd szakácsok, kell motiváció nélkül fzték, a számukra ismeretlen ételeket, csupán kötelességbl, ami a kaján is kiérzdik… vagyis összejött jó pár dolog, ami a „bukásig” vezetett. Ez persze nem az egész elképzelésem „bukása”, csupán „egy csata a háborúban”. Az is közrejátszhatott, hogy túl sokat vállaltam magamra, és nem figyeltem oda eléggé, ezt sem lehet tagadni. Valószínleg kett kellett volna bellem. Egyszeren nem megy nekem „hivatalos formában”, a klub jelleg az igazi, ahol a magunk ura vagyunk. Igaz, kurvára ért a vezetés ahhoz, hogy kell az emberekben félelmet elültetni, és jönnek majd azzal, hogy higiéniailag nem felel meg a konyha, mert nincs ilyen, meg olyan bejáró, vagy tároló…, szóval olyanok, amit k tartanak helyesnek. Gondoljatok csak bele! Használok, mondjuk egy olyan konyhát, amit Te is használsz otthon. Ugyan akkor nem használok semmilyen állati eredet alapanyagot a kaja készítéséhez, ami a betegségeket, fertzéseket okozza! Na mindegy, megérthet aki fél, mert ijesztgetik.

 

Elég! Befejeztem! Itt van még mellettem, két oldalnyi, amit le kellene gépelnem Nektek. Elegem van, nem gépelek. Nagyon rühellek gépelni. Miért is tenném? Bocsánatot nem akarok kérni, árulni semmit nem árulok, jöjjön a lényeg. Terv: vissza állítok mindent – egy jobb minségbe – a régi formába, létrehozunk egy helyet, ahol információhoz, olcsóbb árukhoz, és egyéb dolgokhoz juthattok.

-         közös beszerzés

-         saját készítés ételek (növényi zsírok, befttek, lekvárok, gabonahús, lisztek, gabonák…)

-         kreditek, hogy akinek nincs pénze, az valamit valamiért kaphasson (munka = valami cserébe)

-         folytatódik, a saját konyha, gyártóhely, csomagolóhely… építése. Aki tud építanyagot, vagy egyéb segítséget, szóljon!

 

Szóljatok már rám, hogy akarjátok e, hogy ne csináljam hiába!

70/563 7105

 

Üdv: a „Bolond”

 

 

2008. 02. 09.

Közel két éven keresztül, igyekeztem megfizethet áron etetni az érdekldket, bio-reform ételekkel. Az igény csak nt. Emberek szabadultak meg hosszú – akár gyógyíthatatlannak kikiáltott – betegségeiktl.

Sokat tanultam ez alatt az id alatt. Hogyan lehet úgy mködtetni, hogy megfzethet és finom is legyen az étel.

Viszont nem tudtam tovább finanszírozni én ezt az egészet, így – egy ideje – leállt ez a jó dolog.

Azóta is keresnek, hogy:  „Gyz, mikor  lesz megint…?”

Legyen! De ne én finanszírozzam, és ne az enyém legyen a „rizikó”! Fogjunk össze! Tegyük hivatalossá az egészet, mert annyit ba…gattak, már a hivatalos szervek, hogy azzal is megtelt a hócipm. Nemes cél, ide vagy oda, a TKE védi magát, ahogy tudja (törvényeken keresztül).

Gyere segíts! Ha egy évig összedobjuk a bérleti díjat egy konyhára, akkor nem kell attól rettegni, meddig bírom (anyagilag), és mikor lesz vége. Biztos vagyok benne, hogy kevesebb, mint egy év alatt elérhet, hogy nyomott áron, de mégis fenntartható, a rendszer. Álakart, kiszállítás, alapanyag vásárlása olcsón, beszerzés, iskolabüfék ellátása…

300000 forintot kell összedobni havonta!

Én a magam részérl felajánlok havi 20 000 forintot, hogy ez létrejöjjön! Te mennyit?

Azok, akik beszállnak az elején, mindent beszerzési áron kapnak, vagy legalábbis nagyon közel hozzá! Az étterem használatot épp úgy, mint a kiszállított ételeket, vagy akár az alapanyagokat. Jók a beszerzési forrásaim, hiszen mindenkit ismerek szinte e téren, így aztán a megtakarításod 20-60% lehet, ami igen csak vetekszik az ár a „normál” élelmiszerekével.

Nos? Mi legyen? Segítesz?

 

A bvebb elképzelésekrl, tartok eladást, és kóstolóval kötöm egybe, hasonló, mint a klub összejöveteleink voltak!

 

Figyeld az idpontokat, amiket itt jelenítek meg!

Két alkalom lesz, tervem szerint.

 

2009.01.06.

Még pár nap, és „birtokba” vehetitek, a klubhelyiséget!

 

2009. február 10.

 

Kedves Klubtagok!

 

Igazán jó ütemben szervezdik, és fejldik újra a klub.

Többen megkerestek közületek, és kifejeztétek hálátokat, hogy ilyen nagyszer dolog létrejött.

Nagyon sok munka van mögötte.

Egy „maroknyi” ember igen sok áldozatot hozott, hogy kialakulhasson a mostani „forma”.

Törekvésem, hogy minél olcsóbban tudjam adni Nektek ezeket az élelmiszereket, szívbl jövek.

Tudnotok kell valamit azonban!

Mindig is nyílt lapokkal igyekeztem játszani, akik ismernek régebbrl, ezt tudják.

Egyik legjobb barátom halála, megnehezítette nagyon a klub fennmaradásának lehetségét.

Persze én tudom, hogy sikerülni fog, de segítség kell Tletek!

Tudom, hogy van köztetek olyan, aki megteheti magának, hogy segítsen.

Valójában mindenki segíthet, ha még csak a gondolataival is.

Akad köztetek olyan is, aki nem hajlandó a dolgok mögé nézni, és bizony csak az érdekli, hogy most ebben a pillanatban, mi az, amit eltud innen markolni, nem tördve azzal, hogy mohósága veszélyeztetheti a létet.

Átmeneti nehézségekrl van szó, mert biztos vagyok abban, hogy rövid idn belül, fix lesz az egység fennmaradása.

Amennyiben átsegítitek ezen az idszakon az egységet, még sokkal több kedvezményt tudunk majd adni, amikor a háttértermelést megszervezzük.

A város is segít bennünket, csak az átfutási id hosszabb kicsit, illetve pályázati lehetségeket is kihasználtunk. Ezeknek a pénzeknek a megérkezése több hónap lehet. Addig is a felgyülemlett számlákat fizetni kell.

Aki teheti közületek, jöjjön el erre a rendezvényre, vagy ha nem is jön el, támogassa egy-egy jegy megvásárlásával az alapítványt!

 

Vegetáriánusok bio reformerek

Figyelem!!!

Érezze jól magát, egy jótékonysági rendezvényen,

Valentin napon.        

Meghívjuk a Febr.14.-én tartandó Bálint napi estebédünkre az újonnan nyílt „Új Nap Háza” nev életmód klub éttermünkbe 15-tl 18-ig (Kaposvár—a színházzal szemben)

 

Jelentkezés február 13.-ig a helyszínen, vagy a 20/523 6348-as telefonszámon lehet

Jegyek/3000Ft/f/korlátozott számban kaphatók.

 

Lágy élzene, korlátlan ételfogyasztás, ajándék bio koktél.

Szeretettel várunk mindenkit!                                                                              

 

Soós Attila Ételreformer

Jónás Sándor Chef                          

Faragó Mária Egységvezet

 

A rendezvény célja:

a kaposvári Életért, a Földért, az Egészségért Alapítványon keresztül a kaposvári „Új Nap Háza” fenntartási költségeinek támogatása

 

Nagyon vár Benneteket Marcsi!

Meglátjátok, hogy fog örülni, mikor megérkeztek, mert érezni fogja, hogy amit csinál jó.

Gyertek el, mulassatok egyet, egyetek jókat, és beszéljétek meg, mi az, amit szeretnétek még itt ebben az egységben látni! Had lássa, hogy szükség van arra, amit csinálunk a klubon keresztül, had merítsen ert, hiszen nagyon sokat áldozott Értetek, és persze Magáért is.

Higgyétek el, tudom, hogy ez számára „mérföldk”. Mutassátok meg, hogy valóban azt akarjátok, hogy létezzen ez az egész!

Köszönöm!

 

Üdv: én J

       

 

2009. 02. 26.

 

Sajnálattal közlöm, hogy Marcsi elment. Valószínleg nem tud annyira hinni ebben az egészben, mint én.

 

2009.02.27.

 

Már korábban közölnöm kellett volna itt, hogy volt egy buta húzásom. Felemeltem az árakat, hogy minél több klubtag legyen a kedvezmények miatt.

Rossz döntés volt, de azért nem ostorozom magamJ.

Az árak mérsékelve lettek és a jövben a lehet legtöbb támogatást adjuk a klubtagoknak, ahogy eddig is, figyelembe véve a pillanatnyi lehetségeket.

Ezt szolgálja a klubtagsági feltételeknek a részletes kidolgozás, és a nagyobb kedvezmények lehetsége.

Alakulunk, mint „púpos gyerek a prés alatt”!

Van olyan köztetek egyáltalán, aki elhiszi, hogy Értetek van ez az egész?

Mindenhol csak azt hallom, hogy: „üzlet, üzlet, üzlet…”

          

Lap tetejére


Vissza a klubhoz