jester foldal jesterclu főoldal
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  •  

36-39 Termékek felvitelének útmutatója

Vissza

Videón is megnézheted itt, külön ablakban!

Tagként lehetőséged van terméket is felvinni! A termék felvitelének folyamatát mutatom meg most, de előre bocsátok néhány fontos információt, amihez jó lenne tartani Magad!
- A rendszer mindent automatikusan kezel, ugyan akkor a „100-as” ellátok egyfajta moderátor szerepet is betöltenek. Bár mit feltölthetsz, amit előtudsz állítani, vagy már nincs  rá szükséged! Ugyan akkor arra kérlek, ne használd kereskedelmi célra ezt a rendszert! Arra ott a vatera, meg hasonlók! Megmondom, miért kérem ezt. Ez a közösség úgy tud jól működni, ha tagjai azzal szerzik meg KREDIT-jeiket, amivel foglalkozni szeretnek. Ez a rendszer azt szeretné, ha minél több embernek a munkája egybe esne a hobbijával. Nem kétlem, hogy van aki kereskedni szeret, de ha itt teszed, ne a haszonszerzés legyen az elsődleges szempont, hanem az, hogyan tudod minél olcsóbban adni azt, amihez Te Magad jutottál! Nem azt kérem, hogy veszteséggel válj meg bármitől is, de ne akarj profitot termelni! Tudom, hogy ez nehéz lehet egyeseknek, de ha nem tud az ember elszakadni a profit gondolatától, nem fogja tudni a javakat igazságosan elosztani sem egymás közt! Csak annyit kérek, annyi „energiát” kérj mindenért, amennyi „energiádba” Neked került!
- Felvitt terméked, mint helyi termék fog megjelenni, ami szintén csak cserealapként szolgál, akárcsak a szolgáltatásoknál! Módodban áll több helyre is bevinned terméked, ennek határát (területi határ) Te szabod meg!
- Rendkívül nagy lehetőség a termék felvitel! Sokan, kiknek nincs pénzük, gyűjthetnek KREDIT-et, ha nem hagyják fán rohadni gyümölcseiket, egyéb javaikat a jövőben!
- Fontos tudni azt is, hogy nem felvásárlásról van szó, csupán arról, hogy az ajánlott „cserealap”, mint kínálat kerül a rendszerbe, és valaki, mint szükséglet ki veszi azt, KREDIT-ért cserébe. Érthetőbben: Terméked bekerül az általad meghatározott körzetben a kínálatba, és ha valaki igényli, kikéri a honlapon keresztül. Az igényeket előre 1 héttel adják le a Tagok, így van ideje a terméket felajánlónak az adott helyre bevinni termékét (cserealapját). 
- Fontos, hogy csak úgy vigyél fel terméket, ha a piaci árnál minimum 10%-al olcsóbban adod, úgy, hogy tudod, a rendszer, melybe betetted, működésének fenntartására 10%-ot rátesz, melyet vissza is oszt a megfelelő helyre automatikusan. 
Érthetőbben: 100 almából 4-5 alma (KREDIT) azé, aki kiszolgálja a másikat vele („100-as” ellátó), és 5-6 alma (KREDIT) a közösségé, a rendszer fejlesztésére és működtetésére megy!
Ezek alapján egyértelmű, hogy minimum 20% kedvezménnyel tudod behozni a terméked a rendszerbe. Bár én javaslom, hogy ennél többet adj, mivel nem kell piacozni, nincs áfa…, ilyenek nem terhelik, hiszen csak cserealap! 
És még egyszer megismétlem! Te Magad is így juthatsz majd egyre olcsóbb termékekhez!

Most nézzük a termékek felvitelének módját! 
Alap kiindulás, hogy belépés után megjelenik az „ADATOK” oldal. A felső menüsor, alsó sorában válaszd a „TERMÉKEK” feliratú gombot, és klikk rá!
Most nem kell törődnöd, azzal, ha nincs elegendő KREDIT-ed, mert a termékeid felviteléhez nem kell KREDIT-et adnod a közösbe, azaz: ingyenes!

 


Hasonló adatlappal találkozol, mint a szolgáltatások felvitelénél. 
Ezt is ki kell tölteni értelemszerűen a következő képen!
Legfelső rubrikába a „Név” mellég írd be a termék nevét! 
Alatta jelöld ki, hogy a termék éppen látható, vagy ne látható legyen!
Az ez alatt („Hova szállít”) elhelyezkedő két téglalap (hasáb), és a köztük – alul és felül – lévő hármas nyilak nagyon fontosak! A jobb oldaliban találod, az aktuális, „100-as” ellátó pontok listáját. Itt tudod meghatározni, hogy hova, melyikhez vagy hajlandó terméked beszállítani, amiről értesítést kapsz! Ugyanis nem csak oda viheted be kínálatod, amelyik településen laksz, hanem bármelyik környező „100-as” ellátóhoz, ha persze vállaltad, hogy leszállítod a kért időbe, még akkor is, ha az elején csak 1-2 darab kell belőle, hiszen az elejétől ki kell szolgálni azt aki kér valamit, azzal, amit kért! 
A jobb oldali oszlopba válaszd ki, melyik település melyik ellátójához kívánsz beszállítani, és jelöld ki az egér bal gombjával, majd kattints a felső, balra mutató hármas nyilacskára, és a kiválasztott település megjelenik a baloldali oszlopba. Ez azt jelenti, oda kell vinned majd terméked a jövőben. A „100-as” ellátó pontok szaporodni fognak, így érdemes át-át tekinteni időközönként, hogy nincs e új számodra elérhető hely, ahova terméked betudod adni!
Amennyiben a baloldali hasáb üresen marad, akkor központi beszállítást vállaltál! Erre nagyon figyelj, mert ezt csak központi egyeztetéssel tudod intézni! 
Ha véletlenül üresre hagyod a baloldali hasábot, a terméked országszerte rendelhetik, ami csupán tévedés, és kellemetlenséghez vezet!  
Következő rubrika (Csoport), ahol a helyi termékeket lehet bekategorizálni akár több lépcsőben is! (élelmiszer, nem élelmiszer, tisztítószer…)
A „Kiszerelés” rubrikába írjátok, hogy mennyi, és miben található! Pl.: gr/csomag, liter/üveg… stb.
Alá a „Mértékegység” rubrikába mindig „db.” kerüljön, hiszen csak darabot tud rendelni interneten! Ha mondjuk ömlesztett árud van, pl. lencséd, akkor érdemes több termékként, több kiszerelésbe feltenni! Pl: Lencse 250 gr/csom, Lencse 500 gr/csom, Lencse 1 kg/csom…
A következő rubrika, az „Átvételi ár” (KREDIT érték). Ide írod be azt az értéket, amit kapni szeretnél érte, tudva, hogy a rendszer automatikusan rá tesz 10%-ot, és – amint azt említettem – még így is olcsóbbnak kell lennie mint a piaci ár! 
A nagy „Leírás” nevű rubrikába írd le terméked jellemzőit, és amit fontosnak tartasz elmondani róla! Pl. háztáji, kiskerti, vegyszer nélküli termesztésből való, kézzel készített, nem tartalmaz adalékot, nem tartalmaz színezéket…)
A „Fájl kiválasztása” gomb segítségével képet tölthetsz fel termékedről! Javasolt!!! Figyelj oda, hogy a fotó kiválasztása után is ments rá az adatlapra, mert csak utána jelenik meg a kép!
A „Mentés” gomb segítségével tudod elmenteni a kitöltött termék adatlapját!


Így néz ki a helyesen kitöltött termék adatlap! Ha minden megvan, kattints a „Mentés” gombra!


Ha mindent jól csináltál és a felső menüsor „KÍNÁLAT” menüpontjára klikkelsz, az oldalt található termékkategóriák, „Helyi termékek” közt megtalálod, az általad felvitt terméket!
Látni látják mindenhol (egyenlőre), de rendelni csak azok tudják, kiknek körzetében megengedted, azaz, vállaltad a beszállítását! A többiek nem tudják a „kosárba dobni”, mert nincs a termék mellett ilyen jel, lehetőség. 


 

Vissza