• Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  •  

Hogyan tölthetek fel KREDIT-et és hogyan kezelhetem?

FŐOLDAL <<< | GYIK <<< | KIVENNÉK, KERESEK <<< | HOGYAN TÖLTHETEK FEL KREDITET...  

A „ KREDITSZÁMLA” menüpont és használatáról néhány szót.

Amikor KREDIT egyenleged 0, ez azt jelenti, nincs „cserealapod”, így ha hozzá akarsz jutni valamihez a rendszerben, fel kell töltened KREDITszámládat. Megismétlem, mert fontos, hogy a KREDIT nem más, mint cserealap! Nem pénzt helyettesítő eszköz. Meg is kérek mindenkit, hogy úgy tekintsen rá, mint olyan elszámolási alapra, amivel figyelemmel lehet kísérni a rendszeren belül az „energia áramlásokat”. Én ugyan is így hívok mindent, ami a rendszerbe kerül: ENERGIA. Energia, mely megmozgat vagy létrehoz valamit. Mindegy, hogy ez gondolati, vagy már manifesztálódott (tárgy) energia. Alkotó értéke van, és ebben a rendszerben „befektetésnek” számít, amiért ugyan annyi vissza is jár termékben, vagy szolgáltatásban. 

Tehát a KREDITszámla, vagy „szívességbankba” feltöltést kell végrehajtani. Kezdetekben, amíg az ember nem talál rá arra, mi az, amit be tud adni a rendszerbe valami olyant, amire másnak szüksége lehet és KREDIT-et kap érte a másik Tagtól, addig forinttal van lehetősége feltölteni KREDITegyenlegét. 

Négyféleképpen tölthetsz fel KREDIT-et:

1. Jelenleg leggyorsabb a PayPal használatával (lásd: „GYIK” PayPal használata).
Azért javasolt, mert az így feltöltött KREDIT egyből megjelenik a KREDITszámládon. Ezt a fajta feltöltést erről a honlapról (belépés után „ KREDITSZÁMLA” menüre kattintva) kell indítanod! Az így befizetett pénz, a Közösség belső elszámolásába kerül, mely számla a Közösség létrehozója nevén van, és ő kezeli a Közösség javára. 

Ez a rendszer (PayPal) bankkártyával és e-mail címmel működik. Érdemes más okok miatt is használni! Innen ugyan úgy lehet fizetni mindent, mint bármely másik bankból! Nem kell félni a használatától, világszerte fizetnek ezzel a rendszerrel. Ez a fizetési mód azoknak való, akik megértik, hogy egy zárt közösségben való egymást támogatását célzó tevékenység, nem törvénybe ütköző.

2. lehetőségként, lejjebb látsz egy bankszámlaszámot. Erre a számlaszámra utalhatsz pénzt, (OTP. Sz.sz: 11773432-00851703) megadva tagsági számod melyre feltölteni kívánod az adott összeget! Ez a saját belső kasszánk, akár csak a PayPal. Figyelj rá, hogy ne rontsd el azt a Tagszámot, amire a KREDIT-et szeretnéd!!!
Ebben az esetben kézzel kerül felvitelre a KREDIT 24 órán belül. érdemes. Megjegyzem, hogy a befizetett pénzek, csak „megőrzésre” van, a számlákon, addig, amíg a Tag nem rendelkezik róla másként, vagy éppen nem használta fel. 

A 3. feltöltési lehetőség az Ellátó pontoknál történő feltöltés. Ennek kell majd igazán elterjedni!
Ebben a KREDIT feltöltési módszerben, mely nem más, mint a Közösség Központjában, vagy a az ellátóknál* való feltöltés, arra van lehetőség, hogy minél nagyobb mértékben kizárjuk ellátási rendszerünkből, a ma használt pénzkezelő intézményeket, bankokat. Módja egyszerű! Megkéred a „Ellátót”-t, hogy töltsön fel Neked saját KREDITszámlájáról, vagy PayPal használatával KREDIT-et, mely KREDIT ellenértékét átadod Neki. Ugyan itt lehetőséged van, hogy helyetted beregisztrálnak a rendszerbe Téged, ha nincs interneted, vagy nem értesz hozzá! 

Lehetőséged van másoknak átadni KREDIT-et (Közösségi "ADÓ" levonása után, a „ KREDIT átadás” címszó alatt), ehhez csupán annak a tagszámát kell beírnod, akinek szánod, és a KREDIT összeget, amit átadni kívánsz! Akkor is indíthatsz átutalást, ha még be sem jelentkeztél a weboldalra. Egyből indíthatsz utalást, ha a " KREDIT KÜLDÉS"  gombra kattintasz a felső menüsorba. Ilyenkor meg kell adnod, azt a tagszámot, amire az utalást kívánod végrehajtani, e-mailcímed, és jelszavad! A „Küld” gombra kattintva, végrehajtja az utalást. Ezzel a módszerrel, bármelyik üzletben, vagy szolgáltatást végzőnél tudsz "cserélni". Ennek a műveletnek az elvégzéséhez nem kell külön belépned a honlapra. Ez akkor jó nagyon, ha valamely Tagunk szolgáltatását veszed igénybe (fodrász, étterem, szálloda…).

Lehetőséged van forgalmi adataid áttekintésére is!
Arra azért felhívom a figyelmet, hogy…, de inkább idézek működési szabályzatunkból: „…a rendszert használni, és nem kihasználni fogom!
Ne kúrjátok el az egészet azzal, hogy a „kiskapukat” keresitek, mert minél többen teszitek – gondolván, hogy spóroltok vele valamennyit – annál biztosabb, hogy megölitek ezt a kezdeményezést! Az a kérésem azoktól, akiket csak az anyagi haszonszerzés lehetősége vonz, maradjon egyenlőre távol, amíg a rendszer meg nem erősödik annyira, hogy már az Ő – félelemtől vezérelt – felhalmozási hajlamát is ki lehet elégíteni! Nem lenne rossz, ha egyenlőre azok jönnének, akik látják az igazi célt, és azért tenni is képesek! Még ha csak annyit is tesznek, hogy tisztességesen használják ezt a – közösség kínálta – lehetőséget!

Szöveges, képes feltötési útmutató.

 

FŐOLDAL <<< | GYIK <<< | KIVENNÉK, KERESEK <<< | HOGYAN TÖLTHETEK FEL KREDITET...