• Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  •  

Vega Gyros hús

Vissza a kinálati lista elejére

Élelmiszerek » Növényi húsok, felvágottak » Gabonahúsok

Azonosító: NK078
Kiszerelés: 200 g/csom

400 Kr/db.

Rendeléshez be kell jelentkezni!

Vega gyros hús

Kizárólag természetes (tápegész), alapanyagokból készült kézműves termék.
Összetétele: hajdina, tiszta só, zöld gyógy-, és fűszernövények...

Hajdina (pohánka)

Rendkívül puha gabonaféle. Könnyen emészthető. A sérült gyomorfalra egyfajta „védőréteget” von. Gyomorbántalmak esetén nagy megkönnyebbülés a fogyasztása. Gazdag A vitaminban, ami a látásban nagy szerepet játszik…
Érrendszeri-keringési zavarok… Rutinsav tartalma az ereket rugalmassá teszi. Hatásos, fagyás, fagydaganatok, magas vérnyomás, retina, bevérzés, sugárkárosodás esetén is. Főzete baleseti sérülések, lumbágó, menstruációs fájdalmak, marások, csípések kezelésére is alkalmas. A hajdinában található a legtöbb magnézium, kalcium, aminosav és kiemelkedően magas a fehérje tartalma. Rutinsav hatóanyaga javulást eredményez depressziós esetekben, egyben nyugtató és serkentő hatása van.
Elkészítés: Szűrőben, folyóvízben, majd edényben, bő vízben átmosva, 8-10 órás előáztatás után, 3 szoros vízmennyiségben (az első főzővizet feltétlenül le kell cserélni forrás után!) 15-20 percet főzzük forrás után (lassú tűz), majd 10-20 percet duzzasztjuk.
Ajánlott fűszerek: izsóp, majoránna, bazsalikom
130 g fehérjét, 649 g keményítő, 30 g zsírt, 35 g szerves sót, 26 g rostot tartalmaz kilógrammonként.