• Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  •  

Létünkért Közösség (a létrehozó)

 

Vissza


„LÉTÜNKÉRT KÖZÖSSÉG”

Helló! A Létünkért Közösség létrehozója vagyok.

Nem tudtam eldönteni, hogy milyen szinten kezdjem el a LÉTÜNKÉRT bemutatását. Élő előadás során használom azt a különleges, ráérző képességemet, hogy kimondom, amit a másik hallani akar. Vagy éppen azt kell kimondanom, amit a másik nem akar észrevenni. Átérzem a társam érzelmi világát, ezért könnyen hangolódok rá. Így tudok az ő megértésének szintjén beszélgetni vele. Ezért tudunk könnyebben egyezséghez eljutni, a kitűzött és a kölcsönösen jónak ígérkező  célunkért.

Tanakodtam, hogy milyen szintről közelítsek Hozzád, a még nem ismert embertársamhoz.

Úgy döntöttem, hogy a legmagasabb szintről! De emiatt még nem állok feletted! Pont ellenkezőleg gondolom, mint az emberek általában. Nem vagyok különb egyik embernél sem! Se több, sem kevesebb nem vagyok senkinél! Sőt: Azt is ki merem jelenteni, hogy EGY  vagyok Veled! (De lehet, hogy e pillanatban még nem vagy képes felfogni ezt, hogy miként is létezhet így?) Ez az egyik gondom. Ilyen szintről kellene elmagyaráznom Neked/Nektek, hogy együtt miként is vagyunk képesek egy élhetőbb jövőt, és élhető közösséget teremteni.

Nagyon sok ember ezeket a kezdődő változásokat utópiának véli. Azért annak, mert az emberek már rég eladták a döntési jogukat! Miként is? Hadd mondjak példát!

Orvos, te azért vagy, hogy felelős legyél az én egészségemért! S ha baj van, mert beteg lettem, be is perellek!
Politikus, te azért vagy, hogy felelős legyél az én megélhetésemért! Téged - sajnos - nem tudlak beperelni.
Pap, te azért vagy, hogy felelj az én lelki üdvömért!

Tudjátok meg, hogy itt szúrtátok el az élet fő értékét! Fogadd el, hogy TEREMTŐJE vagy a saját életednek! Ha képes vagy ezt megérteni, akkor képes vagy visszavenni a sorsod feletti hatalmat! Visszaveszed a TEREMTÉS jogát! Jelen pillanatban helyetted teremtenek - mások!

Ülsz a babérjaidon, nem vállalva fel a felelősséged, félve a rossz döntéstől, és másokra bízod, hogy tegyék meg - helyetted!

Igazából nincs sem jó, sem rossz döntés!  Kijelentem, és értsétek:
- A világ így tökéletes és teljes, bármennyire is furcsa az!

Ez nem Isten rátok rakott terhe, hanem a saját eddigi megengedésetek következménye, ami körülöttetek van! Mivel az egyéni tudatok halmaza alkot társadalmat, a közös sors megélése is csak rajtad/rajtatok múlik. Hitrendszereinket lemásoltuk szülőktől,  vagy beszívtuk TV csatornán át, kaptuk a vallási nevelésünkön és még ki tudja, honnan. Így alakult ki a mostani személyes tudatunk. De nem véletlenül! Azért tették ezt, hogy Te azt éld meg, amit – még nem tudatosan, de – valóban meg szeretnél élni!  Azaz, azt, ami a sorsod, a Te egyénileg, és önszántadból választott sorsod. Te Magad vagy sorosod TEREMTŐ-je! Sokan azt mondják ekkor, hogy ez az ember Bolond! Sőt, hülye, mert ki a fene szereti, ha kilakoltatják őt, rákos beteg a gyermeke, és így tovább...

Drága Emberek! Barátom! Nem az a lényeg, hogy körülötted mi is történik, hanem ami adódik, ahhoz miként állsz hozzá!!! Mit kezdesz vele, milyen szempontokat ismersz fel, mit fogsz TENNI egy adott pillanatban. Mit gondolsz a megtörténtek alatt, hogy ki vagy Te e közben? (haragos, félős, bátor, a szeretetteljes, a megértő,...?) Ezek a gondolatok, érzelmek, tettek döntően meghatározzák a következő időszakot. Azaz, a jövődet.

Többségében úgy érzitek és hiszitek, hogy veletek rossz történik most. A rossz az, mely lényednek kellemetlen, mint érzés. A jó pedig az, mely kellemes. Az egészség kellemes. A betegség pedig a rossz. De egyik sem létezhet a másik nélkül! Mint a fény és az árnyék. Ezek nélkül nincs viszonyítási alap! Ezt érdemes többször átgondolni, s végül megérteni!

Jól figyelj! Mindig, minden pillanatban döntések által vagy. Mindegy, hogy milyet hozol!  Elmenekülés egy döntéstől, az is döntés, de a félelmeid által - TEREMTESZ VELE! Választasz, döntesz. De ha nem, akkor is!  Amikor ennek kapcsán úgy érzed, hogy kellemes élményed van, megállapítod, hogy ez jó volt. Ha ez Neked kellemetlen, akkor úgy tapasztalod, hogy választásod rossz volt.

Itt van a bibi!  

Mint mondtam, nincs jó/rossz - bár a tapasztalás néha ellentmond - mert mindegyik megteremt valamit. Egyszerre hívod le mindkettő tapasztalathoz az erőt! Ha az elsődleges tapasztalás kellemes, vagy rossz, akkor úgy ítéled meg, hogy döntésed jó, vagy rossz volt. Azonnal felcímkézed élményeidet. Ám, amikor megszűnik a nyomasztó, a fájdalmas történés, máris érzed, hogy most jó dolog zajlik benned. Egész életed során ez megy, felváltva! Egészen addig, testtudatban élsz, amíg rá nem ébredsz Te is arra, amit elmondtam neked! Amíg fel nem fogod, és meg nem érted, hogy a Lélek vagy, kinek van egy teste.

Semmi, de semmi nem probléma – ebből a nézőpontból – ami Veled történik! Bármennyire furcsa, higgyél nekem: - AZ ÉLETED ÖRÖK! Nem tudsz nem létezni!!!  

Wiliam Shakespeare írja: "Színház az egész világ. És színész benne minden férfi és nő: Fellép s lelép: s mindenkit sok szerep vár Életében..."

Ő tudatosan és tisztán látta ezt, s megosztotta mindenkivel! Tisztában volt azzal, hogy a mindent működtető energia miként oszlik meg! Hogyan válik az emberré, fává és minden egyéb dologgá... Látszólag különállók, de tudta, hogy mindnek belső tudata mennyire egy tőről fakad, és hogy ez a MIND, egyszerre létezik!
Minden egyszerre, egy pillanatban, Egységben van.

- És miért kezdtem el ilyen mély szintről magyarázni?

Azért, mert némely dolgok kellemetlenül érintenek meg emberként engem! Legfőképp, hogy most már annyi embernek fájdalmas az itt lét, és ki van szolgáltatva másoknak, hatalmi vágyának és egyébnek, s ül tétlenül ebben a nyomorúságban...

Na most: -  Bennem „k.. vára” nincs erőszak! Hangsúlyozom, hogy a mostani helyzetet nem ítélem el, csak megmutatni kívánom azt a kényelmetlenséget, amiben vagyunk! Kilakoltatás, civilizációs betegség, lelki fájdalmak, valaki elvesztése - lehet sorolni végtelenül, ugye? Itt belül, a lelkemben mindezt én is érzem, amikor szemébe nézek másoknak. Ezért húzom a szemembe a sapkámat. Ez a kín a Tiéd is, de épp úgy az enyém. Nem szívesen élek ezen a széthúzó világon, látva, milyen önzővé váltunk! De hangsúlyozom, hogy ez NEM  A  ROSSZ! Teljes ez így, ahogy van, csak nagyon kellemetlen! Nincs kedvem itt maradni ilyen istenverte világban, és ezt érezni tovább. Ennyi az egész!

De "lett egy küldetésem"!
Nem törvény, hogy ez meg ne változzon! Nem hiszem, hanem TUDOM, hogy van kijárat, a másik út! Az önzetlen szeretet, összetartozás, elfogadás, segítség irányába vivő. Út, az emberi élet valódi céljához. Ezért alapítottam meg a Létünkért Közösséget!

Engem nem az hajt, mint az embereket általában. Nincs hatalmi, sem pénz iránti vágyam! Lesz  a  rom  az életem, hiszen az sem érdekel. Jártam én már az élet/halál küszöbén! Már nem tojok be attól, hogy mi lesz velem - holnap!  Láttam és tudom, hogy mi vár rám! Tudom, hogy honnan jöttem és tudom, hogy hova fogok visszamenni! Nekem ez nem kérdéses. Nem arról van szó, hogy csak hiszem, hogy hova fogok kerülni, hajszálpontosan tudom!

Ti is tudjátok, de MÉG nem akarjátok az igazságotokat feltárni, hogy  a kis életeteket tudjátok megélni brókerként, fodrászként, kertészként, kiszolgáltatottként, uralkodóként,  és egyéb módon. Legkülönbözőbb emberek vagyunk, s ez így a jó!

Számos új kezdeményezés van, melyek emberei azt állítják, hogy majd Ők megváltoztatják azt, segítenek Neked! Én nem állítom magamról! A kutyának a hasa alatti farkát sem alakítom át! Eljöttek hozzám, az ország másik feléről, hogy segítsek rajtuk! Mondtam, hogy ne gyere drága barátom, én nem tudok rajtad segíteni! Azt viszont meg tudom mondani, hogy miként tudsz magadon segíteni!

Akik azt hirdetik, hogy megoldják a világ mostani helyzetét, azok mind hazudnak! Az a hazugság, hogy nem ők a megoldók, maximum tudatot formálnak, és a lassanként megváltozó emberek és az újjászülető egyéni gondolatok változtatják meg a világot!

Tulajdonképpen, egy másik fajta játék indul el, ugyan azon a táblán. Ez jelent másik fajta Közösséget és másik fajta Világot. Azt mondtam az egyik előadásban, hogy
- Így teljes a világ! Játszunk, most ezt a mait játsszuk!

Mi emberek még azt játsszuk jelen pillanatban, hogy annyira hülyék vagyunk, hogy egy ilyen gazdag világban, ahol élünk, válság van. Azért, mert valahol a világ másik felén harcok vannak, vagy a dollár árfolyama ingatag. Ennek része, hogy higgyük el azt, hogy egy olyan gazdag bolygón, mint a Föld, bárkinek nélkülöznie kell. Persze mi örömmel benyaljuk ezt, és ezt játsszuk tovább. Nevezzük el ezt a tragikomikus játékot viccesen,"Fog-ócskás"-nak!

Most azt mondom Neked/Nektek, hogy aki már másra vágyik, azokkal, és csak azokkal játsszuk az újabb nevű előadást! Alkossunk a Közösséggel együtt egy más szabályformát, amit nevezzünk így, hogy : Bújj-ócska!

Ebben a rendszerben NEM LESZ KIRÁLY! Nép van, s ehhez valami nevet ki kell találni. Én is alkotok egy nevet és összeállok olyan emberekkel, akik hasonló gondolkodásúak velem.  Ez lett a Létünkért Közösség. Eddig magányos farkasként csinálgattam az egészet. Most már nagybetűs Emberek vannak körülöttem. Kapcsolódom és elfogadom azokat, akik jó érzésűek, és nem hatalomvágy, vagy a profit hajtja őket. Látni fogjátok, hogy ők, akik talán kevésbé iskolázottak, (bár vannak köztük jól kitanultak is) mint néhány mai főnök, lehet, hogy szerény körülmények között élnek, de jó szándékkal valók, mire is képesek!

Elkezdtek építeni egy olyan világot, amiről én meséltem itt a Létünkért Közösségben. Nekik nagyon tetszik az itteni ötlet, hogy csak annyit lehessen kivenni egy rendszerből, mint amit energiának betett oda az ember. Bár ők megakarnak felelni  a megszokott államformának, az „állambácsinak” , akivel együtt élünk, de megjegyzem, hogy: csak taktikai okokból. Mivel én is erőszakmentesen élek, nincs bennem semmi bosszúvágy az állam ellen, hanem azt mondom, hogy amit felépített az egyik, másik, harmadik politikus, meg a bank tulajdonosok, az azért van, hogy átélhessük azt a kontrasztot, amit az előbb említettem. Így születik bennünk a vágy, hogy változtassunk!

De most mindezt letehetjük! De nem úgy, hogy mondjuk; - te h...enyó vagy, te ilyen-olyan szemét vagy.  Nincs, felejtsétek el!!! Bármikor, mikor a nem kívántra koncentráltok, féltek tőle, vagy ha erőszakkal neki mentek, vagy ha csak szidjátok is, mindig csak a meglétét tápláljátok! (Felfestitek az ördögöt a saját kis váratok falaira. Persze, hogy megjelenik!) 

Az energia attól ölt testet, marad fenn, ha figyelmet adunk neki! (Emlékezz, hogy miként mondtam el az imént!) Lásd, hogy a TV hírei és a reklámok, politikai hirdetések miről szólnak, mondva, hogy mire kellene figyelnetek! A különbözőséggel bosszantanak fel, de hallgatnak arról, ami mindig is összetartott minket, amiben valóban egyek vagyunk! Mert EGYEK vagyunk! Nézzék hát, merüljenek bele, szenvedjék át azok, akik még a „Fog-ócskás” játékot folytatják! Neked/Nektek ideje erről leszokni!

Egyetlen egy módon - ITT és MOST - tudjátok ezt a játékot megszüntetni és áttérni az olyanba, ahol már a javakat nem így osztják szét. Ahol nem fogócskázunk, hanem bújócskázunk.

Ha nem tudjuk, hogy a bújócskát kivel lehet játszani, akkor elmegyünk a Létünkért Közösségbe. Nem belőlem kell megítélni a működő Közösséget! Nem attól jó-nemjó, hogy milyen embernek találsz engem! Hanem az én döntéseim egyszerű szabályai által, amit ha Te is magadénak érzel, akkor már a Tiéd is!

A sokféleségben vagyunk teljesek, s örömünket és tehetségünket osztjuk meg egymással, másoktól cserébe ugyan olyan minőséget kapva vissza. Jöhetsz és mehetsz. Ez az alapja, hogy ebben a Közösségben mindenki szabad lehet! Nincs adó, csak adottság. Nincs birtoklás, birkózás, így nincs bürokrácia. Ez az új rendszer mindent beenged, ami felszabadít a korlátoktól, és elfordul a kényszeres kötöttségtől. Megcélozzuk mind az élelmiszer és egyéb közellátási termékeket, de az alternatív energiák, mind az új, szabadenergiák használatát, pénzt helyettesítő „cserevalutát” is, a KREDIT-et. Mindazt helyettesítve e játékban, melyek eddig fogságban tartottak.

Ha bekopogsz nálunk, és kínálsz, én nem kérdezem, hogy van-e róla valamilyen papírod. Roppant nem érdekel, hogy van-e, hozd be a közösségbe amid van, kínáld fel a tehetséged, vagy az értékes termékeidből a többleteid.  Ajánld be, a másik pedig vegye ki. A közösség erről szól. Csak egy valamit végképp felejts el!  --- Hogy Te az vagy, amit mások mondanak, gondolnak rólad! Ha ettől meg tudsz szabadulni, akkor a Közösségben egészen ki tudsz teljesedni, leszel, AKI VAGY! 

A közösség nem csinál mást:

1. Közös beszerzést alkalmaz a mindennapi élethez, és szétosztja egymás között.

2. Egymás közötti cserét lebonyolítja.

3. Törekszik a helyi, háztáji, és kisüzemi termékek előállítására/termeltetésre- hagyományos módon, vegyszer nélküli termesztéssel –, a lehető legkisebb körben, mind térben és időben összehangolva a keresletet és a kínálatot.

4. Szabadpiac helyett, felmért piacot szorgalmaz, és szabad munkaerő gazdálkodást.

5. Itt érdkes módon keresheted meg az ország vezetőjét a TANAKOÓ-n keresztül, de alkormányozhatsz is "játékból", az ÚJ ALKORMÁNY oldalon.

Tehát ne pénzben gondolkodjatok! Amit a közösségbe tesztek - akkor is, ha valaki pénzt fizet be -, hogy legyen KREDIT-je, hogy ki tudja váltani a kívánt dolgait, az energiát tesz be és energiát vesz ki.

Mindegy, hogy milyen fantázianevet adok e rendszernek! Mindegy, hogy én kivel fogok társként összeállni, egyben bízzatok! Minden olyan embert befogadok, akin azt látom, hogy megérti a kölcsönös tiszteletet, nem uralkodni jön, s látom, hogy nem a pénz az Istene, azzal a közös célért szívesen összeállok. Lehet, hogy olyanokkal is összeülök, akiktől félsz, vagy múltja, vallása, pártja miatt utálod, mert – szerinted – ki akar használni. Kezdetben még hazug ember épp úgy belép, mint aki őszinte. Ebben benne lesz a tolvaj és a rendőr. Mindenki belefér ebbe a közösségbe. Csakhogy a közösségben előnyükre változnak, mert megtanulnak másképp gondolkodni, leszakadni a pénz gondolatáról. Vagy tovább állnak innen.  Mindenki hamar rájöhet arra, hogy ezt a rendszert – magát a Közösséget – nem tudja meglopni. Mert annyi értéket tud kivenni, amennyi energiát oda betesz.

A fizető eszközt – amit csereeszköznek hívok, vagy befektetett energiának – a korábbiakhoz képest, másként kell ám használni! Ez egy életteli rendszer, amiben nem lesz igazgató, nem lesz bankár, amiben nem vesznek el tőled fölöslegesen, csak annyit, amennyi a rendszer működését fenntartja. Ezt látni is fogod az alacsonyárakban, és meg is fogod érteni, már amikor belépsz és átnézed az egészet. 

Mi az, hogy vigyázzak az Apostoli Magyar Királysággal? Jönnek hozzám az észrevételek, hogy így, meg úgy, vigyázzak vele! Számomra nem fontos, hogy ezt, vagy amazt, hogy hívják! De ha papírformailag ez felel meg ahhoz, hogy jól működjön? PJT, (Polgárjogi Társaság) meg Alapítvány kell dolgaink mögé. Meg cég is kell mögé. Meg azok az igazi, jóra való Emberek! Hát mögé vesszük, vagy mellé, hogy a Közösséget szolgálja! Ne törődjetek ezzel a „látvánnyal”! Egyszerűen azzal törődjetek, hogy Te, Ti, mit szeretnétek ebben a Közösségben megtalálni, csak éld, éljétek meg! Sikered, örömed ne attól tedd függővé, hogy e Közösségben netán olyan ember is van, aki nem olyan, mint Te. Az Univerzumban sincs két egyforma ember!

Szóval, nem hívlak. Nem invitállak!  Csak fogadlak, szeretettel.
Ha jössz, gyere nyugodt lelkiismerettel! Tekintsd át az egészet és gyere, "bújócskázz" velünk!

Egy határtalan, nagy Közösséget kell alkotnunk, amit papírformailag is létrehozunk majd, egy bizonyos létszám után. Megkérem az állambácsit, hogy hagyja békén ezt a Közösséget és a mi saját bankunkat. Nézze el azt, hogy a teljesen leadózott jövedelemből felépítjük a saját életünket, amiben nincs bankár, nincs politikus…

Téged is meg foglak kérdezni, hogy mi a véleményed arról, milyen lenne egy jó vezető, egy elnök, egy miniszterelnök, s Te mit választanál. Ezért van egy olyan rovatot, melynek neve:"Tanakodó". Rákattintasz, olyan, mint egy arc, és név nélküli elnökválasztás. Kérdés van, válasz van. Lehetőséged van a tetsző választ kipipálni, és az majd az oldalon mindig előre kerül, legfölülre. Kérdésekből, válaszokból nagyon jól fogjuk látni, hogy valójában mit akar a Közösség, és benne a tevékenykedő ember együttesen.

Itt még akár új alkományt is írhatsz! Játék? Vagy több annál? Te döntöd el!

Egyéb részleteket magunkról a többi videóban magyarázom el.

Köszöntelek, köszönöm a figyelmed!
Isten hozott!

a"bolond"
Erős Győző szövegét moderálta Borsi István ( a fülozófus)

 

Rólunk szívemből, de nem azért, hogy eliasszalak! :)

 

És ha már itt vagy, néz meg ezt a videót is, kérlek!
Csak nézd meg VÉGIG, figyelmesen!


 

Vissza