• Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  •  

Vega hamburgerhús pogácsa

Vissza a kinálati lista elejére

Élelmiszerek » Növényi húsok, felvágottak » Gabonahúsok

Azonosító: NK077
Kiszerelés: 8 db

2000 Kr/8 db.

Rendeléshez be kell jelentkezni!

Vega hamburgerhús

Kizárólag természetes (tápegész), alapanyagokból készült kézműves termék.
Összetétele: zab, tönkölybúza, hajdina, sárgaborsó, tiszta só, zöld gyógy-, és fűszernövények...

Kisütése kókuszzsírral megkent sütőlapon történt, mert az nem ég meg mint az olaj, mivel magas hőmérsékletet bír, így nem rákkeltő. Könnyebben emészthető, mint a húsból készült hamburger, nem tartalmaz húgysavat, mely tönkre teszi az ízületeket, nincs bakteriális fertőzés veszély, energiát ad a szervezetnek, és nem von el, mint a húsból készült hamburgerhús, rostban gazdag…, és fogyasztása természetvédelem is egyben!
Teljes kiőrlésű hamburger zsemlével, zöldségekkel megpakolva, szósszal ízesítve (mustár...) tápláló és egészséges hamburgert kapunk!
„Táplálékaitokban keressétek gyógyulásotokat!” (Hippocrates)

Említett gabonák élettani hatását magában hordozza, mint pl:

Zab

Nagy élénkítő, frissítő, serkentő hatása van. Növeli a szellemi-, akaraterőt, a befogadóképességet. Regenerálja az idegeket. Eltávolítja az epesavat. Magas rost-, fehérje tartalma van. Magas foszfortartalma („fűtőhatás”) miatt, hideg időben jön elsősorban számításba a táplálkozásnál. Különösen hasznos magnézium-, vas- szilícium hiány (csontok gyöngesége) esetén. Kedvező hatása van továbbá: szívbetegek, vérkeringési-, pajzsmirigy zavarokkal küszködők és vérszegé-nyeknél. Erősíti a nők méhét, idegességnél, izomgörcsöknél, jó hatást fejt ki. Serkenti a bélmoz-gást. Azon kevés gabonafélék közé tartozik, mely a szervezetre lúgosító hatással van, a szervezet savasodását képes lekötni, megszüntetni. Tartós vérszegénység megszüntetésére is képes, vagy alkalmas cukorbetegek egészségének helyreállítására áztatott formájában.
B komplex, E vitamin, valamint vas, kalcium, kálium, foszfor, magnézium… található benne.

Tönkölybúza

Nagy szerepe van a csontok (gerinc), a fogak felépítésében. De a szív-, és keringési zavarok ese-tén is áldásos! Továbbá, kiváló aranyér, székrekedés ellen, szabályozza a bélműködést. Akadá-lyozza a vastagbélrák kialakulását, lassítja a cukorfelszívódást, ami cukorbetegség kezdetén lehet segítség. Ajánlott továbbá keringési betegségeknél, lábadozásnál és fokozott stressz hatások ese-tén is. Energiával látja el az izmokat. A vér „minőségét” javítja! Nyugtató hatás. Könnyű felszí-vódás. Ízületi bántalmak csökkentése. Szexuális zavarokat is képes rendezni…
A legjobb gabonafajta!

Hajdina

Élettani hatásairól: Rendkívül puha gabonaféle. Könnyen emészthető. A sérült gyomorfalra egyfajta „védőréteget” von. Gyomorbántalmak esetén nagy megkönnyebbülés a fogyasztása. Gazdag A-vitaminban, ami a látásban nagy szerepet játszik.
Az érrendszeri és keringési zavarok esetén is jótékony hatással bír. Rutinsav tartalma az ereket rugalmassá teszi. Hatásos fagyás, fagydaganatok, magas vérnyomás, retina bevérzés, sugárkárosodás esetén is. Főzete baleseti sérülések, lumbágó, menstruációs fájdalmak, marások, csípések kezelésére is alkalmas. A hajdinában található a legtöbb magnézium, kalcium, aminosav, illetve kiemelkedően magas a fehérje tartalma. Rutinsav hatóanyaga javulást eredményez depressziós esetekben, egyben nyugtató és serkentő hatása van.
Így készült: Szűrőben folyóvízben, majd edényben bő vízben átmosva, 8-10 órás előáztatás után, 3-szoros vízmennyiségben (az első főzővizet feltétlenül le kell cserélni forrás után!) 15-20 percet főzöm forrás után (lassú tűz), majd 10-20 percet duzzasztom. Ajánlott fűszerek: izsóp, majoránna, bazsalikom.
Tartalmaz: 130 g fehérjét, 649 g keményítőt, 30 g zsírt, 35 g szerves sót, 26 g rostot tartalmaz kilogrammonként.

Sárgaborsó

Képes szabályozni a vérnyomást és a koleszterinszintet, kiváló a rosttartalma, emellett remek B1- és B2 vitaminforrás, bővelkedik pantotén savban, biotinban, folsavban, E-vitaminban, nem mellékesen sok nélkülözhetetlen ásványi sót is tartalmaz.